Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 30 Studeni 2022 12:02

Grad Ljubuški osigurao za umirovljenike 200.000 KM

Napisao/la 

Naime, na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Ljubuški našla se odluka o isplati jednokratne novčane pomoći umirovljenicima Grada Ljubuškog u povodu nadolazećih blagdana 2022., piše Večernji list BiH.

Uz nadolazeće blagdane

1980 umirovljenika koji imaju adresu prebivališta u ovom zapadnohercegovačkom gradu dobit će po 100 KM jednokratne novčane pomoći. Kako se navodi u odluci o isplati jednokratne novčane pomoći umirovljenicima Grada Ljubuškog u povodu nadolazećih blagdana 2022., pravo na naknadu imaju umirovljenici koji kumulativno ispunjavaju sljedeće uvjete: imaju prebivalište na području Grada Ljubuškog, korisnici su najniže isplaćene mirovine u Federaciji Bosne i Hercegovine na dan 31. listopada 2022. godine te se nalaze na listi korisnika najniže isplaćene mirovine koju je načinio Federalni zavod za mirovinsko i invalidsko osiguranje na dan 31. listopada 2022.

Za primjenu navedene odluke Grad Ljubuški rebalansom proračuna izdvaja 200.000 KM.

– Utvrđeni iznos sredstava u povodu nadolazećih blagdana Grad Ljubuški će sukladno zaključenom sporazumu uplatiti na bankovni račun Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje, koji će iste isplatiti umirovljenicima. Isplata u povodu nadolazećih blagdana izvršit će se uz isplatu mirovina za prosinac putem Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje – navodi se u odluci o isplati jednokratne novčane pomoći umirovljenicima Grada Ljubuškog u povodu nadolazećih blagdana 2022. godine.

Unijeti svjetlost u domove

Prema riječima gradonačelnika Grada Ljubuškog Vedrana Markotića, cilj te odluke je olakšati svakodnevicu najugroženijim kategorijama stanovništva, a to su svakako umirovljenici koji primaju najniže mirovine.

– Svjesni činjenice da ova inflacija i stalni rast cijena najviše pogađaju one s najnižim primanjima, primjenom ove odluke pokušat ćemo unijeti barem malo svjetlosti u njihove domove tijekom nadolazećih blagdana – kazao je gradonačelnik Vedran Markotić.

Inače, na današnjoj sjednici Gradskoga vijeća našao se i prijedlog odluke o izmjenama i dopunama odluke o proračunu Grada Ljubuškog za 2022. godinu, potom prijedlog zaključka o stavljanju nacrta odluke o proračunu Grada Ljubuškog za 2023. na javnu raspravu, kao i prijedlog odluke o prestanku svojstva javnog dobra u općoj uporabi dijela nekretnine označene kao k. č. broj 3337, površine 148 m2, upisane u posjedovni list broj 105 u K. O. Prolog te nekretnine označene kao k. č. broj 2426, površine 554 m2, upisane u posjedovni list broj 205 u K. O. Vojnići-Dole. Vijećnici su razmatrali i prijedlog zaključka o dodjeli na korištenje poslovne prostorije.