Ispiši ovu stranicu
Petak, 02 Prosinac 2022 07:48

Likovni umjetnici iz Ljubuškog pripremaju niz aktivnosti

Napisao/la 

S ciljem poticanja sustavne edukacije i približavanja likovne umjetnosti široj društvenoj zajednici, u Ljubuškom je u listopadu osnovana Udruga likovnih umjetnika „Šipak“.

Predsjednik Udruge je akad. kip. Toni Kozarić, akad. graf. Božana Bošnjak obnaša funkciju tajnice, a članovi Udruge su i akad. kip. Lucija Pažulj, akad. graf. Slađana Milićević te akad. slik. Tamara Herceg.

„Organiziranjem likovnih izložbi i kolonija, simpozija i radionica, želimo poticati razvoj društvene i kulturne aktivnosti, kao i kulturno-turističke ponude te očuvanje kulturne baštine.
Prvi projekt kojeg ćemo predstaviti javnosti je izrada božićnih jaslica u prirodnoj veličini koje će u sklopu manifestacije „Advent u Ljubuškom“ biti izložene u Parku hrvatskih banova. Također, održat ćemo i tri likovne radionice za djecu osnovnoškolskog uzrasta na kojima ćemo izrađivati božićni nakit. Radionice će se održati 9., 16. i 21. prosinca u prostorijama Knjižnice Ljubuški“, kazali su nam iz ULU „Šipak“.

U idućoj godini nastojat će realizirati i radionice u sklopu manifestacije „Noć muzeja“ na Humcu, oslikavanje uskrsnih pisanica, skupnu izložbu članova Udruge, festival dječje umjetnosti, kao i predstavljanje ljubuških suvenira.

„Vjerujemo da ćemo svojim radom i angažmanom uvelike doprinijeti razvoju likovne scene u Ljubuškom“, poručili su iz ULU „Šipak“.

Autor: Antonela Marinović Musa