Ispiši ovu stranicu
Utorak, 14 Ožujak 2023 16:41

Nikola Majić, mladi ljubuški umjetnik, školi i profesorima poklonio simboličnu sliku

Napisao/la 

Za mladog Ljubušaka Nikolu Majića mnogi imaju riječi hvale kada je u pitanju njegov talent za likovnu umjetnost. Još kao dijete volio je crtati i svoje emocije prenositi na papir, no slikarski kist uzeo je tek prije dvije godine.

Trenutačno pohađa Srednju strukovnu školu Ruđera Boškovića, koja je odnedavno bogatija za sliku koju je naslikao kao poklon svojim profesorima.

„Simbolično dignute ruke neka te čuvaju i prate na putu kojim ideš“, poručili su, uz zahvalu, iz SSŠ Ruđera Boškovića.

 Nikola nakon srednje škole planira nastaviti obrazovanje na Odjelu za likovne umjetnosti Umjetničke akademije u Splitu, te se nada kako će mu se želja i ostvariti.

„Umjetnost je sastavni dio moga života i u budućnosti se vidim kao akademski slikar. Naravno, ne mogu točno precizirati, jer čudni su putevi Gospodnji. Hvala Mu što me vodi na ovom putu", kazao nam je Nikola, kojem su najdraže tehnike ugljen i ulje na platnu.

Majic naslovna

majic3

„Najviše volim slikati portrete s jakim karakterom. Smatram kako je dovoljan jedan posto talenta, a sve ostalo ovisi o trudu i ulaganju u sebe“, istaknuo je ovaj srednjoškolac koji je već imao prigodu predstaviti se pred domaćom publikom.

Njegove radove možete pogledati na Instagram profilu nikolamajicart te na Facebook profilu Nikola Majić.

A. Marinović Musa