Ispiši ovu stranicu
Nedjelja, 26 Ožujak 2023 19:52

Staneli oduševio Ljubušake: Cilj mi je da djeca nakon mog nastupa odu sretna svojim domovima

Napisao/la 
Foto: Ljportal Foto: Ljportal

Iako ga život nije mazio, zahvaljujući upornosti i želji za ostvarenjem ciljeva stekao je svjetsku popularnost.

Priča iluzionista Stanelija malo koga ostavlja ravnodušnim, a dirnula je i članove zabavne emisije Supertalent, u kojoj je imao prigodu pokazati svoje trikove. 

„Maštao sam o tome kao dijete, kada sam u školi gledao predstavu. Odmah sam znao da je to moj put“, ispričao je nedavno Staneli.

Prezadovoljan nastupima

Na tom putu danas se odlično snalazi, a budući da je nedavno gostovao u Zapadnohercegovačkoj županiji, odnosno u Širokom Brijegu, Posušju i Ljubuškom, otkrio nam je da ga je publika odlično prihvatila.

staneli iluzionist

(Foto: Jabuka.tv)

„Prezadovoljan sam nastupom u Širokom Brijegu, a posebno u Posušju. I u Ljubuškom je moj nastup s oduševljenjem pratilo oko 500 posjetitelja“, kazao nam je Staneli.

Najmanju podršku dobio je u Tešnju, svom rodnom gradu, gdje su ga često ismijavali po pitanju posla koji ga ispunjava više od ičega. Međutim, Staneli nije odustao te je stigao čak i do Švedske, gdje je imao nastup pred tamošnjom kraljevskom obitelji.

„Postao sam svjetski mađioničar zahvaljujući toj državi. Naravno, moram spomenuti i pobjedu na norveškom Got Talentu, kao i zlatni gumb u hrvatskom Supertalentu. Ta emisija učinila me je prepoznatljivijim na ovim prostorima“, istaknuo je Staneli.

Od ranog djetinjstva želio se ostvariti u nečemu što je rijetko i neobično.

Njegovu osnovnu školu jednom prigodom posjetio je mađioničar koji ga je fascinirao, ali ne i njegove prijatelje.

Iluzija kao izvor života

„Razmišljajući o tome čime bih se volio baviti u budućnosti, shvatio sam da je iluzija izvor mog života. Taj mađioničar me je potaknuo i probudio u meni želju da ostvarim svoj san“, rekao je naš sugovornik.

Na upit čemu posebno pridaje pozornost na sceni, kazao nam je kako, primjerice, za djecu priprema prilagođene programe.

„Najbitniji mi je vrisak sretne i zadovoljne dječice koja uživaju u raznim vještinama poput balansiranja teških predmeta na bradi, vožnji na jednom kotaču i slično. Naravno, djecu uvijek upozoravam da određene vještine nipošto ne rade kod kuće, a među omiljenim trikovima su im, nesumnjivo, oni sa životinjama. Često i roditelji sudjeluju sa mnom u programu pa se znamo svi skupa lijepo zabaviti. U konačnici, cilj mi je da djeca nakon mog nastupa odu sretna i zadovoljna svojim domovima“, poručio je Staneli.

U skorijoj budućnosti planira posjetiti gradove i općine u BiH i Hrvatskoj, ali i snimiti najveće svjetske magije, kao što su nestanak zgrade, hodanje niz zgradu, hodanje na žici visokoj 70 metara i još mnogo toga.

„Nakon što odradim nastupe koje sam planirao, posvetit ću se jednom velikom projektu, kako bi me u izvođenju iluzija upoznao cijeli svijet. Mislim da je konačno došlo vrijeme da pokažem sve što znam“, zaključio je Staneli.

Piše: Antonela Marinović Musa