Ispiši ovu stranicu
Subota, 29 Travanj 2023 06:25

Ljubušanka Mila Boras: Pjesmom najbolje iskazujem ono što osjećam

Napisao/la 

Nakon što je uspješno predstavila prvu pjesmu „Sama ljubav si Ti“, mlada Ljubušanka Mila Boras ide korak dalje. Još jedan njezin uradak ugledao je svjetlo dana, a riječ je o skladbi „Mirna luka srca mog“.

Velika uloga vjere

„Inspiraciju za prvu pjesmu dobila sam preko molitve i duhovnog života, dok je druga u nešto drugačijem stilu, odnosno spada u pop žanr. Od malih nogu odrastala sam uz crkvu, a tadašnji župnik u Vitini, fra Velimir Mandić, znao je kako privući djecu i mlade kroz igru. Tada sam osjetila Božju ljubav, pa sam na neki način pokušala izraziti svoju ljubav prema Njemu kroz pjesmu „Sama ljubav si Ti“. Vjera u mom životu ima veliku ulogu, jer u najtežim životnim trenucima Bog je uvijek bio uz mene, a ja se trudim svojim životom pokazati da sam Njegova“, govori Mila za Dnevni list, inače studentica pete godine na Teološko - katehetskom institutu u Mostaru.

Ideje za svjetovne pjesme crpi od glazbenih uzora i velikana zabavne glazbe.

„Kvalitetni glazbenici, kao što su Oliver Dragojević, Jacques Houdek, Doris Dragović, Vanna, Nina Badrić i ostali, na mene su ostavili utjecaj tijekom odrastanja. Mogu reći da su na svojevrstan način pokretači onoga čime se danas bavim“, ističe Mila.

Potreba za blizinom kao inspiracija

Na upit je li imala prigodu negdje pjevati svoje pjesme, kaže da joj se nije pružila ta prilika te se nada kako će i za to doći vrijeme. Dotad uživa u onome što joj pruža istinsko zadovoljstvo.

„Ponekad svi mi, govoreći o Božjoj sveprisutnoj ljubavi, drugima koji nisu u Božjoj blizini, zvučimo patetično i nerealno. Život je puno više od onog što pročitamo u knjigama i što čujemo u pjesmama. A potreba za blizinom, potreba za osobom koju ćemo voljeti i s kojom ćemo proći kroz razne faze u životu, ono je što mnogima prije mene, pa tako i meni, daje inspiraciju za pjesmu. Nama treba netko da bismo mogli ostvariti svoju ljubav. Jednostavno, tako smo kreirani“, dodaje naša sugovornica.

Nakon studija očekuje da će pronaći posao u struci, a posebno bi je veselio uspjeh u glazbenoj industriji.

„Ako i ne postignem ništa, neću nikada prestati pjevati i pisati pjesme. To je dio mene i najbolji način iskazivanja onog što osjećam“, zaključila je Mila.

Piše: Antonela Marinović Musa