Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 06 Studeni 2023 11:49

Ljubušanka o promjeni životnih navika: Od bezvoljne djevojke pretvorila sam se u onu snažnu i borbenu

Napisao/la 

Bol u leđima, bezvoljnost, nezadovoljstvo samom sobom, lijenost, loša prehrana i još mnogo toga utjecalo je na mladu Ljubušanku Maju Andreu Grbavac da posloži prioritete te počne živjeti zdravijim životom. Želja za promjenom bila je jača od negativnog raspoloženja, a i polučila je rezultate, o kojima je Maja Andrea rado progovorila.

Vidljiv napredak

„Loše raspoloženje pratilo me je iz dana u dan. Situacija je bila sve gora, sve dok nisam počela s vježbanjem. Odlučila sam kontaktirati fitness trenericu Dianu Šimović, koja me je istog dana uključila u svoj program vježbanja. Već tada osjetila sam veliku promjenu. Taj osjećaj bio je neopisiv! Tu radost, da možeš napredovati i boriti se, trebao bi svatko osjetiti. Svi vi koji mislite da nećete uspjeti, varate se. Posložite stvari u svojoj glavi, budite uporni i ne odustajte!“, kazala nam je Maja Andrea, inače zaljubljenica u fotografiranje.

Na početku je bilo suza, želje za prekidom treninga i povratkom starih navika, ali ova djevojka ipak nije odustala.

„Danas brojim – 10,6 kg i nikada se nisam bolje osjećala. Sve ide nabolje, napredak je jako vidljiv. Ne osjećam više bol u leđima. Od one bezvoljne djevojke pretvorila sam se u onu snažnu, borbenu, s voljom za još bolji napredak. Ponosna sam na sebe i uspjeh koji sam postigla uz svoju trenericu, koja je od mog života napravila čudo. Hvala dragom Bogu i svima onima koji su mi bili podrška, kao i onima koji nisu vjerovali u moju životnu promjenu. Zbog negativnih komentara i mišljenja da neću uspjeti, bila sam jača i imala još veću volju i motivaciju. Danas sam ono što sam oduvijek željela biti – osoba puna energije i zadovoljstva. Idemo dalje i još jače!“, istaknula je Maja Andrea.

Može biti slika sljedećeg: Jedna osoba i cvijet

(Maja Andrea nakon gubitka kilograma)

Može biti slika sljedećeg: 2 ljudi i tekst

(Proces mršavljenja)

Pozitivnim stavom do rezultata

Razgovoru se priključila i trenerica Diana, kazavši kako je za nju uspjeh kada svojim primjerom uspije potaknuti bilo koga da se pokrene i dođe na trening.

„Promjena životnih navika, uvođenje tjelesne aktivnosti i prilagođena prehrana kombinacija su za uspjeh. Andrea je za dva mjeseca uspjela izgubiti 10,6 kg, stoga mi je drago, što uz nju, sve više mladih djevojaka uviđa da život na brzoj prehrani i neaktivnosti i nije baš za poželjeti“, rekla je Diana.

Može biti slika sljedećeg: Jedna osoba, vježbanje joge i sportska odjeća

(Trenerica Diana Šimović)

Na treninzima koje provodi, klijentice rade na jačanju mišića, mobilnosti, pravilnom disanju, a najbitnije od svega je to što se trudi svima ukazati na to kako jedino pozitivan stav i razmišljanje donose rezultate.

„Nitko od nas nema idealan život. Problemi i brige su svakodnevica, ali ništa nije vrijedno našeg zdravlja. Sve možemo postići ako se barem malo potrudimo te budemo dobri sami prema sebi. Tada će nas i drugi više cijeniti“, zaključila je trenerica Diana.

Piše: Antonela Marinović Musa