Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 08 Studeni 2023 09:28

Suzana i Vedran Nižić: Uz Enu čvrsto stoji njena Dalmacija i Hercegovina

Napisao/la 

Iako ima samo devet godina, djevojčica Ena Nižić iz Metkovića, po ocu Ljubušanka, ostavila je sve bez daha u emisiji Supertalent. Već kad je stupila na pozornicu, žiri je oduševila karizmom i spontanošću, a nakon nastupa doživjela je ono što nije nijedan kandidat u dosadašnjim emisijama – jednoglasan zlatni gumb.

Četveročlani žiri koji čini Maja Šuput, Fabijan Pavao Medvešek, Martina Tomčić i Davor Bilman bio je složan pri ovoj odluci koja je iznenadila samu djevojčicu, ali i njezine roditelje, Suzanu i Vedrana.

Bujica emocija

„Nemoguće je opisati kako se jedan roditelj osjeća dok gleda svoje dijete na takvoj pozornici. Preplavila nas je bujica emocija, ali smo istovremeno bili mirni i spokojni jer smo znali da je Eni scena prirodna te da uživa na pozornici. Iskreno, bez lažne skromnosti, očekivali smo prolazak dalje (barem tri DA), ali ovakav rasplet nismo mogli niti sanjati. Na našu Enu smo jako ponosni i neopisivo nam je drago što je prepoznata i nagrađena prvim takvim gumbom u ogromnoj masi raznolikih supertalenata“, kazali su Enini roditelji za Dnevni list.

Ova talentirana djevojčica za svoj nastup se pripremala s mamom, koja joj je uz ostatak obitelji najveća potpora.

 

„Jako smo iznenađeni brojnim pozitivnim komentarima i podrškom. Emocije koje je Ena izazvala svojim nastupom gledatelje su odvele u neki bajkovit, ali iskren svijet te smo neizmjerno ponosni što nam je svima ovo priuštila, jer svijetu treba više ovakvih trenutaka. Uz Enu čvrsto stoji njena Dalmacija i Hercegovina, a čitajući poruke podrške zaključujemo kako je podrška i šira“, istaknuli su Nižići.

Može biti slika sljedećeg: Jedna osoba, dijete i smješkanje

Nastup na Supertalentu samo je jedan u nizu, budući da je Ena već imala prigodu nastupati na raznim festivalima, gdje je također pobrala simpatije nazočnih. Ljubuška publika mogla ju je vidjeti tijekom prošlog mjeseca, kada je pjevala pjesme Tine Turner i Janis Joplin na koncertima priređenim u čast preminulih izvođača.

Nagrade na festivalima

„Ena pjeva otkad je progovorila, a prvi put nastupala je s pet godina na festivalu u Opuzenu i već tada je bila primijećena. Tada je osvojila dvije nagrade, jednu stručnog žirija i drugu za najbolji scenski nastup. Doma je uvijek donosila pobjede s nastupa na lokalnim natjecanjima, a javnost je bila fascinirana tako malenom i karizmatičnom djevojčicom, velikih pjevačkih i glumačkih sposobnosti, a koja se na pozornici ponaša kao da nastupa pred najbližima, opuštena i bez treme“, ponosno su istaknuli Enini roditelji.

Osim pjevanja, Ena je uspješna i na drugim poljima. Trenira karate te svira violinu, koja je za nju jedan od najljepših instrumenata. Neosporno je da je ova djevojčica puna talenata, no ono što bismo izdvojili kao najljepše u svemu tome jest njezina skromnost i jednostavnost.

 

„Mi samo želimo da ona bude sretna i zadovoljna. Naša roditeljska obaveza je podržavati je i poticati na putu odrastanja. Djecu inače odgajamo tako da se međusobno poštuju i podržavaju te

da pred svim životnim odlukama i zaprekama budu najbolja verzija sebe. Ako je naše dijete ostvarilo neke svoje ciljeve i pritom je ispunjeno, smatramo kako smo u tom slučaju roditeljski posao izvrsno odradili. Njezin uspjeh je i naš uspjeh“, zaključili su roditelji talentirane Ene.

 Piše: Antonela Marinović Musa / Dnevni list

Fotografije: Photo DaMa