Ispiši ovu stranicu
Petak, 21 Ožujak 2014 09:37

Evo što sve morate znati uoči današnjeg ždrijeba Lige prvaka

Napisao/la 
Evo što sve morate znati uoči današnjeg ždrijeba Lige prvaka Evo što sve morate znati uoči današnjeg ždrijeba Lige prvaka

Danas točno u podne u Nyonu će se održati ždrijeb četvrtfinala Lige prvaka. U konkurenciji za ovogodišnji naslov ostali su Atletico Madrid, Bayern, Barcelona, PSG, Chelsea, Real Madrid, Manchester United i Borussia, a u ždrijebu nema povlaštenih, svatko može izvući svakoga.

Zanimljivo je da je svih osam momčadi koje su izborile četvrtfinale u grupnoj fazi natjecanja bilo na vrhu svojih skupina te da su sve, osim Manchester Uniteda, na samom vrhu četiri od pet najjačih europskih liga. Dakle, Bayern i Borussia vodeći su u Njemačkoj, Real, Barcelona i Atletico u Španjolskoj, PSG u Francuskoj te Chelsea u Engleskoj.

Dosadašnji rekord za premije zbog osvajanja Lige prvaka drži Bayern koji je svojim igračima isplatio po 800 tisuća eura za trofej, ali u to su bile uračunate i premije za prvenstvo i kup. Bogati vlasnici PSG-a ove su sezone svojim igračima obećali po milijun eura ukoliko osvoje trofej.

Utakmice četvrtfinala Lige prvaka igrat će se u travnju, a Hrvatska će imati samo dva predstavnika (Mandžukića i Modrića). Međutim, upravo njihovi klubovi glavni su favoriti za osvajanje natjecanja. Koeficijent na Bayern iznosi 2,50, dok je kvota na Real 4,50. Isti omjer je i za Barcelonu, dok je PSG četvrti favorit ovogodišnje Lige prvaka.

A zanimljiva će biti i borba za najboljeg strijelca, četvorica najboljih i dalje su u igri. Cristiano Ronaldo postigao je 13 pogodaka, Ibrahimović deset, Messi osam, a Diego Costa sedam.

Večernji.hr