Ispiši ovu stranicu
Subota, 22 Ožujak 2014 06:11

Damjan Šarac: Konjuh je vrlo nezgodna ekipa, ali mi se nećemo predati

Napisao/la 
Damjan Šarac: Konjuh je vrlo nezgodna ekipa, ali mi se nećemo predati Damjan Šarac: Konjuh je vrlo nezgodna ekipa, ali mi se nećemo predati

Rukometaši Izviđača imaju sjajnu seriju rezultata, u posljednjih 12 mečeva imaju 11 pobjeda. Trener ekipe Dario Mikulić može biti i više nego zadovoljan predstavama svojih izabranika, a ove sezone na vratima Skauta briljira juniorski reprezentativac naše zemlje Damjan Šarac.

U posljednjem meču Izviđača sinoć protiv Prijedora Šarac je sakupio 19 obrana, a od toga i četiri sedmerca. Inače Izviđač je u srijedu protiv Prijedora imao nešto lakšu utakmicu, a sada im slijede dva teška gostovanja protiv Konjuha i Čelika. S Damjanom Šarcem smo razgovarali uoči meča u Živinicama.

Iza vas je jedna malo lakša utakmica u kojoj ste deklasirali Prijedor.

„Pa i sam rezultat govori da je bilo dosta lagano, no ekipa Prijedora nije bila nimalo lagan protivnik. Ali  ekipa se dobro pripremila i nismo dopustili da nas na bilo koji način iznenade na našem terenu. Možda je razlika mogla biti veća i uvjerljivija, ali je trener dao prigodu svim igračima, tako da s pozitivnom atmosferom ulazimo u sljedeće utakmice.“

U Živinicama neće biti lako, Konjuh je nesavladiv na svom terenu. Što očekujete?

„Utakmica u Živinicama će biti jedna od najvažnijih za nas ove sezone, ukoliko bismo došli do pobjede mislim da bismo sigurno osigurali doigravanje, i utakmica je podjednako važna i za Konjuh i za nas. Očekujem da će to biti pravi derbi, i nadamo se pobjedi. Poznajemo snagu Konjuha, izuzetno su nezgodan protivnik, doveli su sjajna pojačanja ove sezone, i neće nam biti lagano, ali mi se nećemo predati do posljednje sekunde. Vjerujem u nas i vjerujem da ćemo pokazati svojim igrama na terenu da zaslužujemo biti među prve tri ekipe koje će izboriti doigravanje."

Gotovo ste nezamjenjivi na vratima Izviđača ove sezone. Jeste li zadovoljni svojim nastupima?

„Dosta dobro mi ide ove sezone. Imam izvrsnu minutažu koju maksimalno koristim, trener mi vjeruje, a ja se trudim da što više napredujem i mislim kako je to ključ uspjeha“, rekao je Šarac.

bhrukomet.net