Ispiši ovu stranicu
Subota, 19 Travanj 2014 05:55

Skauti još u nadi za uspjehom, danas gostuju u Doboju

Napisao/la 
Skauti još u nadi za uspjehom, danas gostuju u Doboju Skauti još u nadi za uspjehom, danas gostuju u Doboju

Iako je okršaj s Bosnom bio derbi utakmica 25. kola Premier lige, dvanaest vezanih pobjeda Izviđača na vlastitom parketu su ukazivale da su Skauti favoriti zbog čega se očekivao njihov novi pomak k Ligi 4, ali se to nije dogodilo (poraz od 32:31).

Preskupo smo platili svoje gluposti i previše promašenih zicera, a na kraju nas je dobio naš Josip Perić s tri majstorska gola u završnici. Ipak smo igrali dobro i pred najviše ljudi ove sezone, ali je realizacija bila naš problem, osvrt je pomoćnog trenera Izviđača Tonija Čoline.

Skauti u posljednjih pet kola imaju domaće susrete s Maglajem i Gradačcem, dok gostuju Slogi, Čeliku i Čapljini. Očito je da će najteže biti u Zenici gdje će igrati sa izravnim konkurentom.

Do kraja moramo dobiti sve, a da konkurenti izgube neka svoja gostovanja gdje je to i objektivno da se dogodi. Mislim da je Čelik jedino naše pravo i veliko iskušenje. I oni su u problemima s kadrom, tako da mislim da imamo svoje šanse. U svakom slučaju će to biti dobra utakmica, smatra Čolina.

Promjena kalendara natjecanja i igranje u ritmu srijeda – subota je ono što Čolina smatra još jednom prednošću za Skaute.

Mislim da nam to ide na ruku jer smo mlada ekipa i imamo široku rotaciju. Nadam se da smo se oporavili poslije poraza od Bosne i da sada ponovno krećemo u seriju pobjeda. Ekipa je "nabrijana" i vjerujemo da još možemo slaviti na kraju, a naša publika je svakako zaslužila da gleda Ligu 4, govori Čolina.

Prvi sljedeći protivnik Ljubušaka je ipak Sloga u Doboju gdje će Skauti morati pobijediti kako bi otvorili sebi šansu za plasman u Ligu 4. Utakmica je na rasporedu danas od 19 sati.

U Kup utakmici s Gračanicom smo imali problem u pristupu i to se ne bi smjelo ponoviti. Ukoliko odigramo maksimalno mislim da ne bi trebali imati problema savladati mladu momčad Sloge, zaključio je Toni Čolina.

Njihov konkurent Derventa također u subotu ima teško gostovanje kod Maglaja koji je u posljednjih deset kola slavio sedam pobjeda i tako stigao nadomak ostanka. Vodeća Bosna je već sinoć igrala s mostarskim Zrinjskim, dok će drugi Čelik i treći Konjuh igrati derbi 26. kola u Zenici.

Er. B./Dnevni list