Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 21 Travanj 2014 08:29

Trijumf "Skauta" u Doboju

Napisao/la 
Trijumf "Skauta" u Doboju Trijumf "Skauta" u Doboju

Nakon poraza u prošlom kolu na domaćem parketu protiv sarajevske Bosne, momčad Izviđača je gostovala u Doboju, gdje je igrala protiv Sloge, koja je u ovoj utakmici tražila slamku spasa u borbi za opstanak. Mada je u redovima Izviđača bilo bojazni za ishod utakmice, naročito zbog prošlotjednog poraza, koji uvijek ostavi traga, a posebice na mlađe igrače, bila je suvišna. „Skauti“ su dobro odigrali i na koncu slavili na parketu dvorane u Doboju.

Nakon nešto lošijeg otvaranja susreta i „time-outa“ koji je uzeo strateg Izviđača Dario Mikulić, kod vodstva domaćina 10:7, u 18. minuti, stvari su „legle na svoje mjesto“. Izviđač je zaigrao puno efikasnije i do kraja poluvremena došao do prednosti 15:12. Početak drugog poluvremena i serija Izviđača od 3:0 nagovijestili su pobjednika meča. Domaći se ipak nisu predali, već su u 42. minuti opasno zaprijetili i primakli se na dva gola zaostatka. Uslijedio je odgovor „Skauta“ s pet uzastopnih pogodaka i tu je priči bio kraj. Na koncu je završilo 31:23, nova tri boda s realnim šansama za plasman u Ligu za prvaka. U sljedećem, 27. kolu, koje se igra već u srijedu, slijedi ogled s momčadi Maglaja, a nakon toga „majka svih bitaka“, dvoboj u Zenici protiv Čelika, koji će odlučiti koja će od ove dvije momčadi igrati u Ligi za prvaka.
U sinoćnjoj utakmici trener Mikulić je pružio priliku svima, a najefikasniji su bili Miličević i Hrstić koji su postigli po pet pogodaka. Vratar Milan Tolić skupio je 9 obrana. Đurđević s osam i Šarenac sa sedam pogodaka bili su najefikasniji kod domaćina, vratar Dejanović obranio je 12 šutova igrača Izviđača.

Doboj, Dvorana SŠC, gledatelja 200.
Suci: Senad Kamberović (Banovići) i Mevludin Šabić (Gračanica).
Nadzornik: Pero Marić (Mostar).

RK Sloga: Dejanović, Bojić, Đ. Bosić, Mujkanović, Đurđević 8, Matić 1, Simić, Pejić, Mehinović 2, Aleksić, Ninković, Panić, Šarenac 7, Zekić 4, B. Bosić 1.
Trener: Aleksandar Dugić.

HRK Izviđač: D. Šarac (5 obrana, 1 sedmerac), Tolić (9 obrana), Miličević 5, Ereš 4, A. Pavlak 1, Mandić 3, Bošnjak, Hrstić 5, Vidović 4, Jarak 1, Boras 1, I. Šarac 1, M. Pavlak, A. Grbavac, J. Grbavac 2, Džolić 4.
Trener: Dario Mikulić.

Isključenja: Sloga 6 minuta, Izviđač 6 minuta.
Sedmerci: Sloga 7/6, Izviđač 4/2.

izvidjac.com