Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 28 Travanj 2014 11:01

Košarkaško prvenstvo lige za mlade KS Herceg - Bosne: Zadovoljavajuća igra ljubuških košarkaša

Napisao/la 
Košarkaško prvenstvo lige za mlade KS Herceg - Bosne: Zadovoljavajuća igra ljubuških košarkaša Košarkaško prvenstvo lige za mlade KS Herceg - Bosne: Zadovoljavajuća igra ljubuških košarkaša

Utakmicama 22. kola završeno je košarkaško prvenstvo lige za mlade Košarkaškog saveza Herceg-Bosne. Da podsjetimo, košarkaši Ljubuškog natjecali su se u tri kategorije: juniorskoj, kadetskoj i predkadetskoj. Rezultati koje smo postigli bili su u skladu s očekivanjima i mogućnostima u kojima ljubuška košarka trenutno djeluje.

Juniori su odigrali osam utakmica protiv ekipa Širokog, Zrinjskog, Posušja i Tomislavgrada koji su uz našu ekipu činili ligu od pet juniorskih klubova. Uzmemo li u obzir da smo se prvi put natjecali sa juniorima i da pola lige nije ni imalo juniorske momčadi smatram da je ovo jedan pomak prema naprijed.

Kadeti su igrali ukupno dvadeset utakmica u konkurenciji Širokog, Zrinjskog, Čapljine, Posušja, Brotnja, Gruda, Tomislavgrada, Livna, Busovače i VKK Mostara u kojima su zabilježene četiri pobjede i šesnaest poraza. Od ove ekipe očekivali smo puno više. Kroz cijelu sezonu bilo je dosta turbulencija i oscilacija kako na utakmicama tako i na treninzima. Uz malo veću homogenost ekipe moglo je biti sigurno puno bolje.

Najsvjetlija točka ove sezone bila je momčad predkadeta. Da podsjetim, to su momci rođeni 1999. i 2000. godine. Oni su odigrali dvadeset utakmica i zabilježili deset pobjeda, bilo je tu uistinu lijepih i napetih utakmica, a uz malo sportske sreće mogli smo i do još koje pobjede. Izdvojio bih utakmicu u Livnu koju su naši košarkaši pobijedili nakon čak dva produžetka i pokazali da ako ostanu na okupu imaju potencijala da izrastu u pravu momčad koja bi napokon mogla za koju godinu vratiti zanimanje za košarku u Ljubuškom. Glavne uzdanice ove ekipe bili su Matej Bilić, i Dragan Džajić, a ne smijem zaboraviti spomenuti ni Antu Lončara, Stipu Bušića i sve ostale momke koji su svojim doprinosom i odnosom prema treninzima i utakmicama pridonijeli da po svršetku sezone imamo razloga još bolje nastaviti s radom kako bi u budućnosti dolazile bolje i ljepše vijesti kad je ljubuška košarka u pitanju.

Od početka sezone, na svim treninzima i utakmicama aktivno je uključen i Marin Bubalo, koji svojom ozbiljnošću, zalaganjem i stručnošću može uvelike doprinijeti boljitku košarke u Ljubuškom.

Do kraja petog mjeseca planiramo održati skupštinu kluba i cilj nam je zainteresirati i uključiti u rad još neke ljude koji bi svojim angažmanom dodatno uozbiljili djelovanje kluba.

Koristim ovu priliku da se zahvalim Općini Ljubuški bez čije pomoći ne bi bilo moguće djelovanje Kluba. Posebno hvala sponzoru prošlogodišnjih i ovogodišnjih putovanja na utakmice tijekom cijele sezone Unitradeu d.o.o. Ljubuški, zlatnim sponzorima: Džajić Comercu, Elektroprivredi HZHB, donatorima: AS Kramar, Grupa Espreso, Eurocompany 99, Croatia Osiguranje d.d., Caffe pizzeria Marinero.
Nećemo zaboraviti ni HKK Široki od kojih smo dobili određenu pomoć u sportskoj opremi. Hvala svima ostalima koji su na bilo koji način pomogli ili pomažu rad Kluba. Nadam se da se vidimo na trećem po redu turniru u uličnoj košarci "Streetball Challenge Ljubuški 2014."

Mario Škegro, tajnik i trener HKK Ljubuški

1 komentar