Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 30 Travanj 2014 09:58

Sinoć službeno počeo malonogometni turnir u Vitini

Napisao/la 
Sinoć službeno počeo malonogometni turnir u Vitini Sinoć službeno počeo malonogometni turnir u Vitini

Nakon što su u ponedjeljak bile odgođene malonogometne utakmice u Vitini, sinoć je službeno otvoren “4. Malonogometni turnir Sv. Paškal, Vitina 2014.“ sa tri utakmice 1. kola.

U prvoj utakmici večeri sastale su se ekipe „Prijatelji“ i „Unitrade“. Očekivao se vatren susret, budući da su sa obje strane nastupali i igrači iz MZ Klobuk, tako da je naboj bio veći. Početno ispitivanje snaga dovelo je do tvrde utakmice, ali se u jednom trenutku ispred svog kolege iz MZ, Ivana Bikića sam našao Dario Antić koji je lagano pospremio loptu u mrežu za vodstvo Unitrade. Nije dugo prošlo, a Prijatelji su gubili sa dva pogotka razlike, nakon što je Zdenko Šunjić – Šketa  kroz noge igrača Prijatelja na drugoj vratnici pronašao samog Antu Luburića kojemu nije bilo teško pogoditi praznu mrežu. Iz solo akcije Ilija Mišetić smanjuje rezultat, da bi sinoć vrlo raspoloženi Šketa lobom matirao Bikića za povećanje vodstva na dva razlike. Već iz slijedeće akcije Davor Bebek smanjuje rezultat na 3:2, što je bio i konačni rezultat poluvremena. U drugom poluvremenu gledamo pritisak Prijatelja, ali na razini je sinoć bio golman „Unitrade“ Lukija Boras. Autogolom je Šunjić vratio Prijatelje na 3:3, ali kad se činilo da akcija neće uspjeti završiti, Šketa se ispravlja za skupu pogrešku i postiže pogodak  i to kakav – proparao je „rašlje“ Prijatelja, ali u doslovnom smislu. Šunjiću je ujedno taj pogodak bio i pretposljednji na „Bililu“, jer ide u „pekaru“, te će promovirati malonogometni turnir i u Stutgartu, tako da možemo očekivati na godinu i ekipu iz Njemačke. Do kraja je Šunjić uspio zaokružiti svoju fantastičnu večer na „Bililu“ hat – trickom tako da je ponio epitet igrača utakmice. Ekipa „Prijatelja“ će se morati zadovoljiti utakmicom repasaža, tako da imaju još šanse za prolaz dalje.

Druga utakmica ponudila je sudar Posušaka i Vrgorčana. Iako bez zamjene, Fitness centar je pokazao premoć na terenu te sa tri pogotka rješavaju poluvrijeme u svoju korist. Mlada ekipa iz Vrgorca nije mogla parirati boljoj ekipi iz Posušja i više su svojim neiskustvom i pogreškama pridonijeli velikom vodstvu Fitness centra. U drugom poluvremenu gledamo istu sliku, ali do promjene rezultata je došlo tek u posljednjoj minuti kada Mario Barać kroz noge golmana Daria Bešlića postiže utješni pogodak za konačni rezultat od 3:1 za Fitness centar.

U posljednjoj utakmici večeri gledali smo sudar Caffe bar „Bambus“ iz Ljubuškog protiv „renomiranog“ protivnika iz Ploča - MNK Porto Tolero, člana 2. Hrvatske malonogometne lige.
Ljubušaci se nisu prepali Porto Tolera nego su vrlo suvereno održavali ritam utakmice, da bi se u jednom trenutku Ivica Živkušić našao sam pred golmanom Pločana Antom Raićem i ne propustivši ponuđenu priliku dovodi Bambus u vodstvo. Nakon pogotka, Bambus je imao još par izglednih prilika da poveća vodstvo, ali brzopletost je dovela do toga da rezultat ostane isti sve do posljednjih 5 min. utakmice. Tada Porto Tolero uvodi golmana – igrača i iz jedne fantastične malonogometne akcije Josip Stjepanović lagano posprema loptu u mrežu i izjednačuje rezultat. Na kaznenim udarcima se nije istaknuo Nikola Granić kojemu je Ante Raić obranio kazneni udarac i odveo Porto Tolero u slijedeće kolo, a Bambus u repasaž.


Suci utakmica su bili Romeo Primorac (Radišići) i Marin Pavlović (Vitina).


Rezultati utakmica 1. kola, utorak 29. 04.:
20 h – Prijatelji – Unitrade  3 : 5 (2 : 3)
21 h – MNK Tin (Vrgorac)–Fitness centar „SportsArt“ Posušje-Ožujsko Binvest   1 : 3 (0 : 3)
22 h – MNK Porto Tolero (Ploče) – Caffe bar Bambus (Ljubuški) – 1 : 1  (0 : 1)  (3 : 2 – kazneni udarci)


Raspored utakmica 1. kola, srijeda 30. 04:
20 h – Pavković Paneli (Široki Brijeg) – Udruga konopaša Luka Ploče
21 h – Caffe bar „Kum“ (Ploče) – Caffe bar „Blueberry“ (Vitina)
22 h – Palma – Caffe bar „Duvan“ (Grljevići)

Sve o turniru možete pronaći i pratiti na Facebook stranici Malonogometni/futsal turnir „Sv. Paškal, Vitina 2014.“_ Općina Ljubuški.