Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 01 Svibanj 2014 06:14

Turnir u Vitini: Rezultati druge večeri, sutra nastavak natjecanja

Napisao/la 
Turnir u Vitini: Rezultati druge večeri, sutra nastavak natjecanja Turnir u Vitini: Rezultati druge večeri, sutra nastavak natjecanja

Nakon završene 2. večeri na „4. Malonogometnom turniru Sv. Paškal, Vitina 2014.“ saznali smo još tri ekipe koje su prošle u sljedeće kolo natjecanja, ali i ekipe koje će svoju novu priliku tražiti kroz repasaž, da se vrate u glavni dio turnira.

U prvoj utakmici smo gledali sudar Pavković Panela iz Širokog Brijega protiv ekipe „Udruga konopaša Luka Ploče“. Pritisak Pavković Panela od samog početka utakmice se isplatio kada je neometan sa 10 metara u “rašlje“ pogodio Josip Stojanović, a iako je Božo Pavlović bio na lopti, fantastično odmjeren udarac nije uspio ukrotiti. U drugom poluvremenu svojim drugim pogotkom nakon akcije iz kornera, Josip Stojanović je Pavković Panele doveo u veliku prednost od dva pogotka razlike. Do kraja utakmice je Mate Zovko solo akcijom pospremio loptu kroz noge Bože Pavlovića u mrežu za konačni rezultat od 3:0. Udruga konopaša Luka Ploče će morati u repasaž, te se bolje spremiti za novi okršaj na „Bililu“.

Druga utakmica večeri ponudila nam je sudar ekipa koje su prošle godine u četvrtfinalnom dvoboju odlučivale putnika u polufinalu, dok ih je ove godine ždrijeb ponovo spojio i to već u 1. kolu. Caffe bar „Blueberry“ iz Vitine protiv Caffe bar „Kum“ iz Ploča. Nakon što su prošle godine u četvrtfinalnom dvoboju izgubili od domaćina nakon kaznenih udaraca, Pločani su ove godine ušli spremnije i odlučnije u susret, nadajući se osveti za prošlogodišnji poraz. Od samog početka utakmica je bila žustra, a nakon jedne solo akcije Vinka Lauca, nakon što je pokušao pronaći na drugoj vratnici slobodnog igrača, u naletu je bio Stipe Nikolac, nespretno pospremio loptu u mrežu i autogolom doveo Blueberry u prednost. To kao da je trebalo ekipi Caffe bar „Kum“ iz Ploča da se probude iz šoka, ne vjerujući da će i drugi put „pasti“ od domaćina na „Bililu“. Ipak, nakon jedne akcije, Stipe Nikolac ispravlja pogrešku i izjednačuje rezultat, a nedugo zatim, nakon što je Goran Barbir iz voleja uzdrmao vratnicu, lopta se odbija do Ante Kraljevića kojemu nije bilo teško pospremiti loptu u mrežu pored već polegnutog i nemoćnog golmana Vitinjana Branimira Ćorluke te se s tim rezultatom otišlo na poluvrijeme. U nastavku smo gledali jalove pokušaje Blueberry – a da se pokušaju vratiti u susret, ali iskusna ekipa iz Ploča to nije dopuštala visokim presingom na polovici Vitinjana, a rezultat svega su bila još dva pogotka u mreži Blueberry – a, dva od strane Maria Zmijarevića i jednog Gorana Barbira, za konačni rezultat od 5 : 1. Vrlo visok poraz Blueberry – a, te će morati posložiti redove do 1. kola repasaža, dok ekipa iz Ploča se istaknula kao vrlo ozbiljan kandidat za visoke pozicije na turniru.

Posljednja utakmica večeri dovela je ekipu Palme na noge ekipi Caffe bar „Duvan“ iz Grljevića. Iako bez zamjene, ekipa Palme, za koju su nastupali igrači HMNK Vrgorac, člana 1. Hrvatske malonogometne lige, je pokazala pravo malo umijeće loptanja na „Bililu“. Pod pritiskom Duvan nije dugo izdržao kad je mladi Ivan Pervan probio desnu stranu ekipe Duvana i više spretno nego sretno loptu poslao u mrežu, uz negodovanje ekipe Duvana, budući da je lopta bila na samoj diobi gol crte, ali iz kasnijih konzultacija sa sucima i igračima Grljevića, lopta je ipak prešla gol – crtu. Svojim drugim pogotkom, našavši se sam na drugoj vratnici, Ivan Pervan je doveo Palmu u veliku prednost. Ekipa Duvan – a je pokušavala, ali protiv vrlo iskusne ekipe Palme to nije prolazilo. Ipak nakon udarca Zvonimira Erkapića lopta se od vratnice odbija do Zrinke Markotića, koji nije mogao reagirati poslavši loptu u vlastitu mrežu za smanjenje rezultata. Do kraja poluvremena Zvonimir Markotić je udarcem sa 10 metara u malu mrežicu golmana Grljevića Ante Loze odveo Palmu na poluvrijeme sa 2 pogotka razlike. U drugom poluvremenu gledali smo pokušaje Grljevića ali sve je ostalo na pokušajima, da bi do kraja utakmice Zrinko Markotić 1 na 1 sa golmanom Grljevića Antom Lozom, „prodao“ rolicu i lagano pospremio u mrežu za konačni rezltat od 4 : 1.

Četvrtak 01. 05 je slobodan dan na malonogometnom turniru. Utakmice se nastavljaju u petak 02.05. novim utakmicama 1. kola.

Suci utakmica su bili Romeo Primorac (Radišići) i Marin Pavlović (Vitina).

Rezultati utakmica 1. Kola, srijeda 30.04.:
20 h – Pavković Paneli (Široki Brijeg) – Udruga konopaša Luka Ploče 3 : 0 (1 : 0)
21 h – Caffe bar „Kum“ (Ploče) – Caffe bar „Blueberry“ (Vitina) 5 : 1 (2 : 1)
22 h – Palma – Caffe bar „Duvan“ (Grljevići) 4 : 1 (3 : 1)

Sve o turniru možete pronaći i pratiti na Facebook stranici Malonogometni/futsal turnir „Sv. Paškal, Vitina 2014.“_ Općina Ljubuški.