Ispiši ovu stranicu
Subota, 03 Svibanj 2014 14:01

MNT u Vitini: Prošli Ustanik, Romana i Optika Bevanda

Napisao/la 
MNT u Vitini: Prošli Ustanik, Romana i Optika Bevanda MNT u Vitini: Prošli Ustanik, Romana i Optika Bevanda

Završila je i treća večer na „4. Malonogometnom turniru Sv. Paškal, Vitina 2014.“ utakmicama 1. kola.

Prva utakmica „dovezla“ je ekipu Taxi 3 u sudar sa ekipom MNK Ustanik, Auto-Set Široki Brijeg. Željko Kovačević – Kova, prošlogodišnji finalist u ulozi trenera, doveo je na „Bililo“ „klaunove“ pod novim imenom, nadajući da će se uspjeti domoći toliko željenog naslova. Prva prepreka im je bila ekipa iz Medjugorja - Taxi 3, koji se nisu prepali imena protivnika nego su iz jedne brze kontre poentirali preko Mateja Buntića. Svojim „vedrim“ glasom Kova je tjerao svoju trupu da proradi, a to mu se isplatilo kad je nakon nesporazuma u obrani Taxi 3 – a, Ante Zokić lagano pogodio za izjednačenje, a već skoro u slijedećem napadu, nakon asistencije petom, u malu mrežicu je pospremio loptu Ante Vukić. Taxi 3 se više nije uspio oporaviti te su do poluvremena primili još jedan pogodak u izvedi Ante Ramadže kroz noge golmanu Taxi – a Blagi Šaravanji. U nastavku smo gledali nastavak dominacije MNK Ustanika (člana 2. Hrvatske malonogometne lige), a sve je to rezultiralo sa još dva pogotka Ante Ramadže i dva pogotka Hrvoja Giljanovića, dok je još jedan pogodak za Taxi 3 pogodio Petar Buntić. Kova je posložio redove i čeka slijedeću ekipu za protivnika, tako da ne sumnjamo da u rukavu još nema nekog od svojih „zvijezda“ koje namjerava prikazati na „Bililu“ za slijedeću rundu! Ekipa Taxi– a se nije dobro provela, ali popravni ispit imaju kroz repasaž.

Derbi susret, koji je već bio i proglašen nakon izvlačenje parova – HMNK Stolac protiv Club „Romana“ Čitluk. Ekipe koje su dostojne uzeti i ovogodišnji naslov na „Bililu“, ali ipak ih je ždrijeb prerano spojio, tako da je jedna od ekipa morala kapitulirati i tražiti ponovno „buđenje“ kroz repasaž. Šahovska borba nije ponudila previše izglednih prilika u prvom poluvemenu, s jedne i s druge strane se čekala pogreška, ali se nije dočekala, a pojedine šanse s jedne i druge strane su lako krotili Stanislav Galić, odnosno Tomo Obradović. Prvo poluvrijeme je završilo miroljubivo sa 0:0. U drugom poluvremenu gledamo istu sliku na terenu, da bi nakon jedne solo akcije Marin Šunjić doveo Romanu u prednost. Nakon toga su igrači HMNK Stolac pokušavali doći do izjednačenje. Iz izvedenog kornera, lopta nesretno pogađa Marina Šunjića koji kroz noge savladava Galića i izjednačuje rezultat. Opet se sve vraća na početak. U dvoboju oko 7 metara od gola ekipe Stoca, dolazi do igranja rukom, a iz slobodnog udarca Šunjić dovodi ponovo Romanu u prednost. Tada HMNK Stolac sve karte baca u napad, te pokušavaju izjednačiti rezultat sa golmanom – igračem, a i svega toga dolazi da Josip Bošković krade jednu loptu i sa polovice poentira za konačnu i veliku pobjedu ekipe Romane. HMNK Stolac će morati u repasaž i ne sumnjamo da će se sa ovakvom igrom vratiti u društvo najboljih, dok Romana (igrači MNK Brotnjo Čitluk, člana Premier liga BiH u malom nogometu/futsalu) pretendiraju za vrlo visok plasman na ovogodišnjem malonogometnom turniru.

Zadnja utakmica nam je ponudila sudar ekipe Optika Bevanda – Mostar protiv mlade ekipe Ama Gal iz Gruda. Optika Bevanda, za koju su nastupali većinom igrači MNK Zrinjski Mostar (člana Premier lige BiH u malom nogometu/futsalu) bili su izraziti favoriti u večerašnjoj utakmici. To su i pokazali kad su i poveli pogotkom Ivana Drežnjaka čiji je udarac bio skrenut u gol Ama Gal – a. Iz jedne kontre Grudjani se vraćaju u utakmicu, ali to je bilo kratkog vijeka budući da je Emrah Sarić neometan pogodio i odveo Optiku na poluvrijeme sa pogotkom prednosti. U drugom poluvremenu gledamo još lepršaviju igru Mostaraca, a sve je to dovelo do još tri pogotka u mreži Ama Gal – a u izvedbi Vedrana Vukše, Ivana Drežnjaka i dalekometni šut sa 12 m Ivana Knezovića. U posljednjim trenutcima susreta za Ama Gal je pogodio Slavko Biloš. Optika Bevanda prolazi zasluženo u slijedeće kolo, dok će Ama Gal više sreće morati potražiti kroz repasaž.

Suci utakmica su bili Romeo Primorac (Radišići) i Marin Pavlović (Vitina).

Subota i nedjelja su slobodni dani na malonogometnom turniru, a natjecanje se nastavlja u ponedjeljak 05.05. novim utakmicama 1. kola.

Rezultati utakmica 1. kola, petak 02.05.:
20 h – MNK Ustanik, Auto-Set Široki Brijeg – Taxi 3 (Medjugorje) 7 : 2 (3 : 1)
21 h – HMNK Stolac – Club „Romana“ (Čitluk) 1 : 3 (0 : 0)
22 h – Ama Gal (Grude) – Optika Bevanda (Mostar) 2 : 4 (1 : 2)