Ispiši ovu stranicu
Nedjelja, 04 Svibanj 2014 08:51

Unatoč pobjedi Izviđač u borbi za Ligu 4

Napisao/la 
Unatoč pobjedi Izviđač u borbi za Ligu 4 Unatoč pobjedi Izviđač u borbi za Ligu 4

U Ljubuškom je Izviđač bez većih problema savladao Gradačac rezultatom 30:25. Gosti su se dobro držali u prvom poluvremenu kada su zaostajali samo dva pogotka razlike (14:12).

Utakmica je riješena u prvih osam minuta drugog poluvremena kada domaći prave seriju 7:0 za (21:12). Do kraja utakmice trener Izviđača je dao prigodu svim igračima za pobjedu od 30:25.

Izviđač su predvodili Ante Pavlak i Josip Vidović sa sedam pogodaka, a kod gostiju Nenadović je postigao osam dok je Pedić bio precizan sedam puta.

Sinoć su odigrane sve utakmice predzadnjeg, 29. kola Premijer lige za rukometaša  i gotovo da se znaju putnici za Ligu za prvaka (Bosna Sarajevo, Konjuh i Čelik), a ligu napuštaju (Kozara, Čapljina i Goražde). U posljednjem kolu Čelik pobjedom protiv Maglaja treba potvrditi sudjelovanje u Ligi 4., a eventualni kiks Čelika čeka Izviđač iz Ljubuškog.

U zanimljivom kolu Čelik je tijesno savladao Slogu u Doboju 30:29, iako su domaći vodili gotovo 2/3 utakmice i sa po nekoliko pogodaka razlike. U Prijedoru je Goražde imalo čak šest pogodaka viška u prvom dijelu, ali su domaći na kraju slavili 30:29 i gurnuli "dječake sa Drine" u drugu ligu. Iznenađujuću pobjedu ubilježili su rukometaši Krivaje protiv Vogošće rezultatom 38:34. Na poluvremenu su gosti iz Zavidovića imali prednost od 21:18. Kozara je došla do bodova protiv Zrinjskog iz Mostara rezultatom 23:19, iako su mostarci na poluvremenu imali prednost od 13:8. Derventa je bila sigurna protiv Čapljine rezultatom 44:24.

bhrukomet.net