Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 07 Svibanj 2014 05:02

Skauti u Čapljini s klimom već okončane borbe za vrh

Napisao/la 
Skauti u Čapljini s klimom već okončane borbe za vrh Skauti u Čapljini s klimom već okončane borbe za vrh

Pred posljednje kolo rukometne Premier lige gotovo sve je definitivno odlučeno u borbi za doigravanje i ostanak.

Tako je jasno da će iz ovog natjecanja ispasti Čapljina, Kozara i Goražde, dok će u Ligi 4 nastupati Bosna, Konjuh i gotovo sigurno Čelik (ždrijeb Lige 4 je zakazan za 8. svibnja od 11.30 sati, dok se 1. kolo igra 10. svibnja). U slučaju da Zeničani izgube sutrašnji domaći meč s Maglajom, a Izviđač pobijedi u Čapljini, u nastavak natjecanja bi išli Ljubušaci koji bi u toj situaciji bili bodovno poravnati s Čelikom, ali bi prošli dalje na bolji međusobni susret (34:27, 27:29). Ipak ovo je samo teorija…
- Mi smo sigurno četvrti u ovoj fazi natjecanja i ne vjerujem da Maglaj može nešto napraviti u Zenici protiv Čelika, rekao je kapetan Izviđača Ante Boras.
Tako s klimom već okončane borbe za Ligu 4 Skauti idu susjedskom rivalu Čapljini.

- Ta nam utakmica može dobro poslužiti kao priprema za Final Four Kupa što nas uskoro očekuje, dodao je Ante Boras.
Uz Bosnu, Borac i Konjuh kao sudionicima F4 turnira u Kupu (na rasporedu 31. svibnja/1. lipnja) Ljubušaci imaju pravo prijaviti se na natječaj RS BiH za organizaciju završnice ovoga natjecanja (otvoren do 13. svibnja).


- Po tom pitanju se još ništa ne zna, ali bismo trebali sutra definitivno odlučiti. Interes postoji, moramo još vidjeti kako ćemo to financijski “pokriti”, ali moje osobno mišljenje je da bismo trebali iskoristiti priliku i biti domaćini, kazao je jučer o mogućnosti organizacije Kupa direktor Izviđača David Grbavac.
U posljednjem kolu će se od svoje publike u dvorani Bijeli brijeg za ovu sezonu, ponovno prožetu financijskim mukama, oprostiti rukometaši mostarskog Zrinjskog. Bit će to ogled s momčadi Prijedora, a pobjeda im jamči ostanak na desetom mjestu ljestvice.

- Proživjeli smo jednu vrlo tešku rukometnu sezonu gdje treba odati priznanje igračima koji su sami izgurali ovu godinu i izborili ostanak te treneru Zdravku Mediću koji je dao veliki doprinos, kaže tajnik Filip Garmaz koji je vodio momčad s klupe u posljednjih desetak kola.

Po završetku natjecanja u redovima Plemića se moraju okrenuti stabilizaciji kluba kako bi sljedeću sezonu dočekali s jasnim planom i ciljevima.
- Slijedi nam stanka gdje ćemo morati angažirati i nove ljude te pronaći mogućnosti kako osigurati sredstva za sljedeću sezonu, zaključio je Filip Garmaz

Dnevni list