Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 07 Svibanj 2014 13:14

MNT u Vitini: Peta večer u znaku zanimljivih susreta

Napisao/la 
MNT u Vitini: Peta večer u znaku zanimljivih susreta MNT u Vitini: Peta večer u znaku zanimljivih susreta

Završila je i peta večer na „4. Malonogometnom turniru Sv. Paškal, Vitina 2014.“ sa odigranim posljednjim utakmicama 1. kola, kao i jednom utakmicom 1. kola repasaža.

U pretposljednjoj utakmici 1. kola sastale su se ekipe MZ Prolog protiv Caffe bar „Inn“ Bijakovići/Medjugorje. U prvih 10 – tak minuta utakmice tražila se pogreška s jedne i s druge strane, a konkretnije šanse su propuštali iskoristiti igrači Prologa, a na visini zadatka je s druge strane bio golman „Inn-a“ Marko Ivanković. Iz jednog kontranapada, Caffe bar „Inn“ je poveo kad je varkom Matej Skoko zaobišao Goran Dodiga, koji se u ovoj utakmici pojavio u ulozi golmana ekipe MZ Prolog i lagano pogodio za vodstvo, te se s tim rezultatom otišlo na poluvrijeme. U drugom poluvremenu gledamo pokušaje MZ Prolog da izjednače rezultat. Pritisak se isplatio kad je za izjednačenje rezultata pogodio Lovre Barbir. Pokušavala je MZ Prolog i s golmanom-igračem doći do sva tri boda, ali rezultat svega toga je bio drugi pogodak Mateja Skoke za ponovnu prednost ekipe iz Medjugorja. Uzaludni su do kraja utakmice bili pokušaji Prologa, tako da su se morali pomiriti s porazom i tražiti svoju priliku u repasažu, dok ekipa Caffe bar „Inn“ prolazi u slijedeće kolo gdje ih čeka ekipa Sportsko društvo Bobanovo.

Druga utakmica večeri bila je ujedno i posljednja utakmica 1. kola natjecanja, koja je spojila je branitelje naslova, ekipu Samo lagano protiv ekipe iz dalekog nam Tomislavgrada. Iako bez zamjene, ekipa Stolarija Kraljevići je pokazala pravu sliku složnosti ekipe. Poveli su vrlo rano pogotkom Josipa Bagarića koji je sa 10-tak metar uspio svladati golmana ekipe Samo Lagano Josipa Akmadžu, a njemu se gol i može prepisati budući da mu je lopta prošla kroz ruke u mrežu. „Samo lagano“ su pokušavali, ali nisu uspijevali ozbiljnije zaprijetiti vratima Stolarije, a neke konkretnije pokušaje lako je „sanirao“ Matej Perković. U zadnjih 10 tak sekundi 1. poluvremena iz jedne brze kontre i akcije, za odlazak na 2 pogotka razlike, sa zvukom sirene je pogodio Petar Čuić. Ekipa Samo lagano je već u tom trenutku pokazivala znakove slabosti. Ekipu u 1. poluvremenu nije krasila borbenost i želja s kojom su stigli do prošlogodišnjeg naslova, ali to se može i odnositi na to da je ekipa igrački slabija u odnosu na prošlogodišnju momčad. U drugom poluvremenu gledamo stalni pitisak Stolarije na vrata ekipe Samo lagano, a od velikog „potopa“ Samo lagano je „iznad vode“ držao Josip Akmadža. Ipak iz brze kontre 3 na 1 Stolarija je preko Ante Šekelja otišla na tri pogotka razlike. Tračak nade ubrzo je vratio Pjero Antunović, ali večeras su kontre bile glavno negativno sredstvo za Samo lagano te su do kraja u mrežu primili još 2 pogotka od strane Ante Šekelja i Alfreda Gegaja. Težak poraz prošlogodišnjeg pobjednika malonogometnog turnira, ali za podizanje ekipe imaju još priliku, dok se ekipa iz Tomislavgrada pokazala kao vrlo pozitivna strana za MNT Vitina i čekaju nas još vrlo zanimljive njihove utakmice u daljnem dijelu natjecanja.

U 22 h na rasporedu je bila prva utakmica 1. kola repasaža. Prošlogodišnji polufinalist, ekipa Caffe bar „Blueberry“ ove godine i nisu pokazali svoje pravo lice te su protiv ekipe Ama Gal (Grude) pokušali oprati težak i gorak okus poraza u 1. kolu. Trka i zalaganje s jedne i s druge strane u 1. poluvremnu bilo je sve što smo mogli vidjeti bez izglednijih prilika za pogodak. U 2. poluvremenu gledamo istu sliku na terenu, ali nakon jednog brzog prodora po desnoj strani, sa planiranim ubačajem na drugu vratnicu, upućenu loptu od Marina Majića je u vlastitu mrežu skrenuo Nikola Marić za vodstvo Blueberry – a. Nije lopta pošla ni s centra, a već smo bili na početku, kad je Nikola Marić ispravio postignuti autogol zatresavši mrežu Vitinjana. Ubrzo nakon toga pogotkom Filipa Leke, Ama Gal preokreće rezultat i okreće „mlin“ na svoju stranu. Tada dolazi do uzburkavanja strasti kod igrača Blueberry – a, a rezultat svega je izravni crveni karton u izvedbi Vinka Lauca, kad je nesportsko udario protivničkog igrača. Sa igračem manje Vitina prima još jedan pogodak, a strijelac je bio Ivan Leko i tu je bio kraj nadanja Vitine da mogu imati svojeg predstavnika u daljnem dijelu natjecanja. Do kraja je razbijenu „vojsku“ iz Vitine „torpedirao“ sa po još jednim pogotkom Filip i Ivan Leko za težak poraz i oproštaj sa ovogodišnjeg malonogometng turnira, dok ekipa Ama Gal (Grude) prolazi u daljnu fazu natjecanja.

Suci utakmica su bili Romeo Primorac i Marin Pavlović.

Rezultati utakmica, utorak 06.05.:
20 h – MZ Prolog – Caffe bar „Inn“ (Bijakovići/Medjugorje) 1 : 2 (0 : 1) (1. kolo)
21 h – Samo lagano – Stolarija Kraljevići ĆIĆKO Commerce (Tomislavgrad) 1 : 5 (0 : 2) (1. kolo)
22 h – Caffe bar „Blueberry“ (Vitina) – Ama Gal (Grude) 1 : 5 (0 : 0) (1. kolo repasaža)

Raspored utakmica 1. kola repasaža, srijeda 07.05.:
19:45 h – Udruga konopaša Luka Ploče – Vaske benz (Ljuti Dolac)
20:30 h – Caffe bar „Duvan“ (Grljevići) – MNK Žito
21:15 h – Taxi 3 (Medjugorje) – Restoran „Gurman“ , Music shop „Brothers“ (Ljubuški)