Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 19 Svibanj 2014 05:42

Hercegovina u znaku biciklizma - održana Prva međunarodna cestovna utrka

Napisao/la 
Hercegovina u znaku biciklizma  - održana Prva međunarodna cestovna utrka Hercegovina u znaku biciklizma - održana Prva međunarodna cestovna utrka

Biciklistički klub Mostar, Udruga za promociju biciklizma „Hercegovina Bicikl“ i Biciklistički savez BiH u nedjelju su organizirali Prvu međunarodnu cestovnu biciklističku utrku kroz Hercegovinu pod nazivom "Hercegovina Classic 2014“. Nastupilo je stotinjak biciklista iz BiH i susjednih zemalja, a najbrži je bio Stefan Stefanović iz BK Čačak. Kod žena je najbrža bila Maja Perinović iz BK Zadar.

Kružna utrka sa startom i ciljem ispred Tržnog centra Mepas Mall u Mostaru, u dužini od 165 kilometara, prolazila je i kroz općine Široki Brijeg, Posušje, Grude, Ljubuški, Čapljinu te općinu Stolac.

Nastupilo je stotinjak natjecatelja iz šest zemalja – Velike Britanije, Francuske, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, a natjecatelji iz Mađarske odustali su u posljednjem trenutku.

Pobjednik prve utrke je Stefan Stefanović iz BK Čačak, koji je navedenu dionicu prešao za 4 sata, 14 minuta i 50 sekundi. Drugo mjesto osvojio je njegov timski kolega Goran Antonijević (devet minuta sporiji od Stefanovća), dok je trećeplasirani Josip Čerkez iz BK Mostar imao isti zaostatak kao i drugoplasirani.

Kod žena je najbrža bila Maja Perinović iz BK Zadar, drugo mjesto osvojila je Lejla Tanović iz BK Puls, a treće Claudia Carceroni, supruga francuskog veleposlanika u BiH Rollanda Gillesa, koji je također sudjelovao u utrci i osvojio drugo mjesto u kategoriji Masters B.

Prvoplasirani na utrci, osim pokala i odličja, dobili su vrijedne novčane nagrade u ukupnom u iznosu od 1500 eura.

Prije samom početka utrke upriličena je minuta šutnje za ugroženo stanovništvo u poplavama diljem BiH i susjednih zemalja.

"Izuzetno smo ponosni što smo organizirali ovaj događaj. Organizacija je bila vrlo zahtjevna i uključivala je oko 200 osoba... Ponosni smo što je ova regija od danas ucrtana i na cestovnoj biciklističkoj karti Europe“, kazao je predsjednik BK Mostara Toni Zorić.

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić izrazio je zadovoljstvo što je Mostar bio domaćin ovog događaja te je poželio da utrka postane tradicionalna i nezaobilazna u međunarodnom biciklističkom kalendaru.

Ovo je prva međunarodna cestovna utrka održana u Hercegovini i od jučer je ucrtana i na cestovnoj biciklističkoj karti Europe.

Foto: Prolazak biciklista kroz Ljubuški

bicikl

Bolji Ljubuški