Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 19 Svibanj 2014 12:24

Sloga i Turbina nižu pobjede

Napisao/la 
Sloga i Turbina nižu pobjede Sloga i Turbina nižu pobjede

Sloga iz Ljubuškog je u 24. kolu Druge lige FBiH – skupina Jug na Babovcu pobijedila Višiće 3:0 i tako zadržala prvo mjesto na ljestvici.

Međutim, ne posustaje ni  Slogin prvi pratitelj -  jablanička Turbina. Jablaničani su gostovali na Kupresu gdje su pobijedili istoimenog domaćina 3:0, i zadržali dva boda zaostatka za Slogom.

Po svemu sudeći, novi člana Prve lige FBiH znat će se nakon sljedećeg kola u kojem Sloga putuje „na noge“ Turbini. Slogi je u tom susretu dovoljan i bod i pobjeda u zadnjem kolu na Babovcu. U slučaju pobjede u tom susretu Sloga bi već osigurala prvo mjesto i prolazak u viši stupanj natjecanja. Turbina bi s pobjedom „pobjegla“ Slogi za jedan bod i preostalo bi joj još samo pobijediti u zadnjem kolu Iskru u Stocu. Nekoliko je kombinacija, ali bi najbolje bilo kada bi Sloga pobijedila u idućem kolu i tako riješila pitanje novog prvaka. Drugi ljubuški predstavnik u toj ligi – momčad Bigestea u 24. kolu poražena je upravo od Iskre u Stocu s visokih 8:1.

Sloga je s puno više muke nego što to rezultat pokazuje svladala Višiće. Ljubušaci su poveli već u prvoj minuti golom Ivana Drežnjaka i taj rezultat držali sve do 80. minute. Sve dvojbe oko pobjednika riješio je Pjero Antunović golom u 80. minuti za vodstvo od 2:0, a onda i „zapečatio“ sudbinu gostiju, svojim drugim golom u 87. minuti utakmice za konačnih 3:0 Sloge.

Radio Ljubuški