Ispiši ovu stranicu
Petak, 23 Svibanj 2014 19:36

Mikulić: Skauti su spremni za teret uloge favorita

Napisao/la 
Mikulić: Skauti su spremni za teret uloge favorita Mikulić: Skauti su spremni za teret uloge favorita

Između tri ponude za organizatora, pored Borca (Banja Luka) i Konjuha (Živinice) je domaćinstvo završnog turnira Kupa BiH dobio njegov dvostruki osvajač (1999. i 2002. godine), ljubuški Izviđač koji će imati zadatak 31.svibnja/1. lipnja ugostiti najbolje četiri ekipe ovoga natjecanja.

- Puno nam znači to što smo dobili domaćinstvo, a samim tim smo se postavili odmah i u ozbiljnog kandidata za osvajanje Kupa. Vidjeli smo kroz prvenstvo da su sve te ekipe, računajući i nas, dosta podjednake, pa se nadam da će ta prednost domaćeg terena nama donijeti prevagu, prvi je komentar trenera Izviđača Darija Mikulića.
Skauti su mlad sastav kojem domaćinstvo nameće teret jednog do favorita turnira uz Borac, kao aktualnog osvajača dvostruke krune, dok su uz bok ovim dvjema ekipama i Konjuh, koji pruža odlične igre u Ligi 4, te mladi sastav Bosne, koja je jedina ove sezone savladala Izviđač u Ljubuškom i prvi dio prvenstva okončala na vodećoj poziciji.
- Svjesni smo prednosti i nedostataka koje donosi uloga favorita, ali s obzirom na to kako smo dosad igrali doma, ne bježimo od toga i bit ćemo spremni na taj teret, pa vidjet ćemo što ćemo izboriti. U svakom slučaju ćemo pružiti dobre igre, pa ako protivnik bude bolji, onda ćemo čestitati, govori Mikulić.
Prethodno je trener Izviđača govorio kako bi Skautima pogodovao i gostujući F4 turnir.
- S obzirom na naše promjenjive igre u gostima, sigurno je da bi nam tih par utakmica izvan Ljubuškog dobro došle. Ali kad nam se ponudila mogućnost domaćinstva, onda je to i jako lijepa prilika osvojiti trofej, a što bi bio veliki uspjeh na kraju sezone, svjestan je Mikulić.
Jedini su Skauti među momčadima koje će nastupiti na Final Fouru Kupa po završetku prvog dijela natjecanja u Premier ligi, odnosno od 7. svibnja, bez natjecateljskih susreta.
- S jedne strane je hendikep ispasti iz natjecateljskog ritma, ali s druge to nam je i prednost jer će ostale ekipe biti tjelesno iscrpljenije poslije ritma srijeda – subota u Ligi 4. Mi ćemo biti svježiji, odmorniji, življi i nadam se da ćemo to pretvoriti u našu prednost na terenu, napominje Mikulić.
Kako bi turnir dočekali što spremniji u Izviđaču, naravno, redovito treniraju, a u srijedu su igrali i prijateljski meč s Metkovićem kojeg su pobijedili u Ljubuškom.
- U subotu planiramo organizirati i meč u kojem bi prvi tim zaigrao protiv rezervnog, pojačanog s Markom Matićem i Mirkom Hercegom, a što bi nam također dobro poslužilo za pripremu, zaključio je Dario Mikulić. Er. B.

Očekuje se oporavak Grbavca i Miličevića

Zdravstveni bilten Skauta deset dana do Final Foura nije najpovoljniji, ali nije ni loš.
- Nadam se da ćemo do turnira uspjeti sanirati sve sitne ozljede, prvenstveno Josipa Grbavca, koji se ozlijedio još u Zenici protiv Čelika te Ivana Miličevića. Ali i ako ne uspijemo, imam puno povjerenje u igrače koji su mi na raspolaganju, pa vjerujem da ćemo svakako pružiti svoj maksimum, istaknuo je Mikulić.

POLUFINALE
Izviđač – Bosna
Konjuh – Borac

E. Bijedić/Dnevni list