Ispiši ovu stranicu
Subota, 24 Svibanj 2014 05:40

Andrej Vištica: Ironman 70.3 Barcelona

Napisao/la 
Andrej Vištica: Ironman 70.3 Barcelona Andrej Vištica: Ironman 70.3 Barcelona

Lani 4:20:51h*, ove godine 4:20:14h. Lani prezadovoljan, ove godine i ne baš previše zadovoljan. U godinu dana se dosta toga promijenilo. Dobio sam priliku potpuno se posvetiti sportu, očekivanja su narasla, a imala su i uporište u odrađenim treninzima. Ono što se nije promijenilo je činjenica da se u ovom sportu ništa ne događa preko noći. Zapravo, događa se preko noći, ali preko mnogo noći. Pet mjeseci nije dug period u spotovima izdržljivosti, a krivulju napretka ne bi zvali krivuljom da se napredak može prikazati linearnom crtom.

kr

*kasnije diskvalificiran jer nisam odslužio 15 s kazne zbog gaženja linije, a nisam odslužio jer nisam znao da sam dobio kaznu niti da sam nagazio liniju

Plivanje

Lani 28:05, ove godine 27:35

Ove godine su uvjeti bili nešto bolji pa je malo brže vrijeme odraz toga, a ne napretka. Već sam i zaboravio kako izgleda napredak u plivanju. U zadnjih par godina sam napravio i korak nazad u ovoj disciplini. Bilo je utrka prije 3 godine kad bi mi se zaostatak za vodećima kretao oko 2 minute, a sad je skoro redovito oko 4. Plivanje je kompleksan sport, a postane još puno kompleksniji kad se u jednadžbu ubaci 600 km na biciklu tjedno. Pokušat ću se u nastavku sezone barem vratiti na prijašnji nivo. Imam neke ideje o kojima bi trebao prodiskutirati s trenerom.

Nakon uspavanog starta u Riminiju, jedini cilj za Barcelonu je bilo da startam dobro. Htio sam vidjeti je li lošije plivanje u Riminiju rezultat loše reakcije na startu ili loše plivačke forme. U danima prije trke sam vježbao start, bio sam fokusiran na početku utrke i kad je sudac dao znak za start opet sam loše reagirao. Nije me to puno koštalo, startao sam puno bolje nego u Riminiju, ali ovaj put sam htio biti među prvima na ulasku u vodu, kad već ne mogu biti među njima pri izlasku iz vode. Nakon 300m natjecatelj ispred mene je izgubio priključak za grupom koja je isplivala 26 min. Ja sam to prekasno vidio i povratka u tu grupu više nije bilo.

Bicikl

Lani 2:29:15h, ove godine 2:31:09h

Lani sam najzadovoljniji bio s biciklom. Tada je samo Cigana vozio 4 minute brže od mene, a ostali koji su bili brži su vozili oko 2:27h. Uz to što sam ove godine bio 2 minute sporiji, Sudrie i Van Berkel su svojim vožnjama (2:22h) dodatno pokvarili dojam. Utjehu tražim u činjenici da mi je ovo bila druga utrka u 2 tjedna. Imao sam u prosjeku 15W manje nego u Riminiju tjedan prije. Koliko god da sam se dobro osjećao prije utrke, čini se da jedan tjedan nije dovoljan za potpun oporavak od utrke na ovoj distanci. Sa tih 15W koje sam ostavio u Italiji bi ovdje bio cca. 4 minute brži, pa bi i dojam bio drugačiji. Vidjet ćemo u ostatku sezone imaju li ove špekulacije uporište.

Trčanje

Lani 1:20:23, ove godine 1:18:52

Ni lani nisam bio zadovoljan s trčanjem, a nisam ni ove godine. Ni na jednoj utrci na ovoj distanci nisam odradio trčanje na razini na kojoj mislim da sam ga sposoban odraditi. Jedan od ciljeva za ovu utrku je bio da konačno odradim kvalitetno trčanje, bez obzira na tijek utrke do tada. Ne trebam govoriti što će mi biti jedan od ciljeva za idući half.

rezultati

garmin: plivanje | bicikl | trčanje

andrejvistica.com