Ispiši ovu stranicu
Petak, 20 Lipanj 2014 18:37

Prvi turnir u čast Slobodana Rogića

Napisao/la 
Prvi turnir u čast Slobodana Rogića Prvi turnir u čast Slobodana Rogića

Ljubuška Sloga u sklopu svog razvojnog programa za polaznike Regionalne dječje škole nogometa organizira turnir “Slobodan Rogić – Bodo”, koji se održava na stadionu Babovac u Ljubuškom danas, sutra i prekosutra.

Natjecanje započinje danas od 9 sati, a prema riječima voditelja Regionalne dječje škole nogometa NK Sloga Damira Vučića, sama organizacija turnira protekla je prema očekivanjima budući da je ovo ipak prvi turnir koji Sloga organizira.
- Ovo su naši pionirski koraci, sami se učimo organizaciji i svemu onome što trebamo napraviti. Dali smo maksimalne napore da sve ispadne kako treba, kaže voditelj Regionalne dječje škole nogometa NK Sloga, Damir Vučić.
Natjecanje je predviđeno za tri generacije, dječake uzrasta 2003., 2004. i 2005. godišta. Na turniru će sudjelovati deset ekipa, a to su: NK Sloga, NK Brotnjo, NK Tomislav, NK Neretvanac, NK Međugorje, ŠN Dubrava, NK Mostar, ŠN Adonaj, NK Posušje i NK Dubrovnik.
Danas se održava turnir za 2003. godište, sutra za 2004. godište, a prekosutra za 2005. godište.
- Sudionici turnira su momčadi koje gravitiraju na našem području jer nismo težili nekom velikom turniru koji bi momčadi opteretio s većim financijskim rashodima. Zato smo zvali klubove koji su nam bliže, kazao je Vučić.
Slogin pomladak (2003. i 2004. godište) vode treneri Mario Svaguša i Ante Strinić, dok generaciju 2005. godišta predvodi Romeo Šapina.
- Ovaj turnir je za nas od velike koristi, prije svega, pomoći će nam da uhvatimo neku rutinu u organiziranju i nadam se da će zahvaljujući iskustvima iz njegove organizacije zimski turnir biti bolje organiziran. Ono što je jako bitno je da će nam ovaj turnir dati i dio natjecateljskih povratnih informacija kako o našoj momčadi, tako i o protivničkim, kazao je Vučić.
U skladu s dugoročnim planovima osnovni zadatak Regionalne dječje škole nogometa Sloge je produkcija i edukacija igrača koji će odgovarati standardima prvog tima.
- U budućnosti želimo Slogu sa svih 5 natjecateljskih momčadi koje će se aktivno natjecati u svim ligama i s nekoliko ne natjecateljskih momčadi koje će također biti temelj za budućnost nogometne škole, pojasnio je Damir Vučić.

Rogić je živio za Slogu

Turnir se organizira u čast ljubuškog nogometaša Slobodana Rogića – Bode (19. 3. 1951. – 7. 10. 1989.). 1967. godine je zaigrao prvi put u dresu Sloge protiv GOŠK-a iz Gabele (0:2) u sklopu Hercegovačko-neretvanske lige. Iako je imao puno ponuda, Rogić nikad nije napuštao Slogu. Bio je svestran nogometaš koji se po završetku igranja oprobao kao trener pa je vodio prvi tim ljubuškog kluba. Rogićevi nekadašnji suigrači o njemu imaju samo riječi hvale zbog predanosti sportu i svom klubu kakva se rijetko susreće. Živio je za Slogu, a radeći u tadašnjoj tvrtki Naprijed osigurao i sponzorstvo klubu. Preminuo je u svojoj 38. godini života i iza sebe ostavio mnoge u tuzi.

A. Bradvica/Dnevni list