Ispiši ovu stranicu
Subota, 05 Srpanj 2014 12:09

Grabar Kitarović kritizira Josipovića

Napisao/la 
Grabar Kitarović kritizira Josipovića Grabar Kitarović kritizira Josipovića

Kandidatkinja HDZ-a na predsjedničkim izborima Kolinda Grabar Kitarović izjavila je u intervjuju za Večernji list kako je duboko zabrinuta zbog podijeljenosti hrvatskog društva, nezaposlenosti i gospodarske krize te želi pomoći da se zaustave društvene podjele i nepotrebni sukobi, no kao predsjednica će biti, kaže, bolja i po svemu drugačija od predsjednika Ive Josipovića.

Funkcija predsjednice ne privlači me zbog crvenog tepiha. Držat ću se mjesta koje mi određuje Ustav RH, ali ću svojim djelovanjem, politički utjecajem i primjerom neprestance i dosljedno ukazivati na ono što ne valja u državi te neću ignorirati probleme, izjavila je među ostalim Grabar Kitarović.

Kritizirajući rad sadašnjeg predsjednika Ive Josipovića i njegova ureda, gdje radi više od stotinu zaposlenika, uz razne savjetničke skupine po nekoliko desetaka vanjskih stručnjaka, rekla je kako već četiri i pol godine nitko u Hrvatskoj nije do sada vidio što su napravili, kako ostvaruju tzv. program nove pravednosti.

Predsjednik, kaže Grabar Kitarović, može i mora svojim ponašanjem i primjerom utjecati na važna pitanja u državi, a najviše se to odnosi na gospodarska pitanja. Vrlo je loše to što predsjednik proteklih godina gotovo da nije ni spomenuo gospodarstvo bojeći se da će se time zamjeriti premijeru Milanoviću. Najbolji dokaz za to jest činjenica da se njegov gospodarski savjet nije nijednom ozbiljnije oglasio tijekom cijelog mandata, rekla je među ostalim HDZ-ova kandidatkinja za predsjednicu dodajući da je Josipović o energetici progovorio prije mjesec dana, tek pošto ju je HDZ predstavio kao dio svojeg gospodarskog programa.

Smatra da Vlada i predsjednik i dalje svoju politiku fokusiraju na ideološka pitanja, a ne pitanja poput nezaposlenosti ili odlaska mladih iz Hrvatske.

HRT