Ispiši ovu stranicu
Nedjelja, 13 Srpanj 2014 06:16

Monika Bellucci uskoro ponovno u Čapljini

Napisao/la 
Monika Bellucci uskoro ponovno u Čapljini Monika Bellucci uskoro ponovno u Čapljini

Prvi mjeseci tekuće godine ozbiljno su zabrinuli turističke radnike ne samo zimskih turističkih centara, zbog nestašice snijega, nego i na južnim stranama. Gostiju je najednom nestalo, pa se sa zebnjom govorilo o planovima u ovoj godini.

Sudeći po čapljinskim hotelima ”Mogorjelo” i ”Park” u Parku prirode Hutovo blato, drugi ovogodišnji kvartal bio je toliko uspješan da je nadoknadio sve zaostatke.

Ocjenjujući ostvareno Dragan Krunić, direktor hotela ”Mogorjel” kaže:‘‘Prva polusezona ove bila je bolja od istog razdoblja prošle godine. Broj noćenja je porastao za 15%. Najveći porast bilježimo kod gostiju iz Azije – Japana i Južne Koreje (45%), dok je broj noćenja turista iz Kine u padu.

Može se reći da nam se vraćaju Talijani, zabilježen je porast njihovih noćenja od 53%. Ostvaren je porast noćenja domaćih gostiju pa Belgijanaca, Slovenaca, Švicaraca, turista i SAD-a, dok je u padu broj noćenja turista iz Francuske, Njemačke, Velike Britanije te država Južne Amerike.

Drugi hotel iz grupacije ”Makart hoteli”, hotel ”Park” u Hutovom blatu, imao je rezultate na prošlogodišnjoj razini”.

Za tekuću turističku sezonu grupacija ”Makart hoteli” turistima nudi rekonstruirani restoran ”Počitelj” u Počitelju, a što se tiče očekivanja Krunić kaže: ”Srpanj je po tradiciji slabiji, turisti preferiraju odlazak na more, ali imamo dobre najave za jesen. Uz ostalo, koncem kolovoza stiže filmska ekipa Emira Kusturice s Monicom Bellucci, nastavljaju snimanje filma u Hutovu blatu…”.

Inače, u prvom polugodištu ostvarenih skoro 2700 noćenja u hotelu ”Mogorjelo” čapljinskim hotelijerima daje nadu da će prebaciti prošlogodišnjih skoro 8000 noćenja.

Obican.ba/HMS