Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 24 Srpanj 2014 06:29

Andrej Vištica:Challenge Roth

Napisao/la 
Andrej Vištica:Challenge Roth Andrej Vištica:Challenge Roth

U nedjelju je Challenge Roth proslavio 30. rođendan. Rođendanska zabava je privukla do sad najjaču konkurenciju i u muškoj i u ženskoj utrci. Nije samo konkurencija bila vruća, nego je takvo bilo i vrijeme. Zabilježen je do sad rekordan postotak natjecatelja koji nisu završili utrku (19%) što dosta govori o vremenskim uvjetima.

Otplivao sam dosta dobro i iz vode izašao u 2. grupi. Ništa bolje nisam ni očekivao. Vrijeme je opet bilo 53 minute, ali ovaj put su svi imali nešto sporija vremena. Prva grupa je iz vode izašla nakon otprilike 49 minuta. Dobar dojam s plivanja sam pokvario lošijom tranzicijom. Na to ću stvarno morati pripaziti jer sam u odnosu na neke izgubio skoro minutu.

Mala grupa mi je pobjegla kroz tranziciju, ali nisam žurio sa dostizanjem. Na početku ionako većina vozi malo iznad mogućnosti pa sam držao svoj tempo i očekivao da ću ih prije ili kasnije uloviti. Nakon 30-ak kilometara to se i dogodilo, a nakon još par kilometara došli smo do uspona u Gredingu gdje sam se odvojio od grupe i sustigao Michaela Runza koji je bio malo ispred. Idućih 30-ak kilometara smo dosta dobro surađivali. Pri tome ne mislim na ilegalnu suradnju. Dosta je lakše voziti ako imaš nekoga ispred sebe, pa taman i na 20m.

Pred kraj kruga je Runz malo promašio jedno skretanje, pa je imao i lakši pad kad se vraćao na stazu. Sustigao me, ali je nedugo iza toga ponovno otpao. U prvom dijelu drugog kruga sam bio u društvu štafeta. Nakon Gredinga sam ponovno ostao sam i upao u prvu krizu. Vati su krenuli nizbrdo, a nisam mogao ni jesti koliko sam planirao. Nekima su vati bili na još strmijoj nizbrdici tako da sam prestigao svjetskog prvaka iz 2012. Pete Jacobs-a. Pred kraj me ponovno sustigao Runz s kojim sam ušao u tranziciju i krenuo na trčanje na 13. mjestu.

Zbog vrućine sam krenuo malo rezerviranije. Runz mi je pobjegao, ali obzirom na stil trčanja mislio sam da ćemo se uskoro ponovno sresti (prevario sam se). Planirao sam malo prikočiti do prvog okreta u Schwandu (cca 13km), a onda vidjeti kakvo je stanje. A ono nakon tih 13km nije bilo baš sjajno. Prvi polu-maraton je potpuno u suncu, bez hladovine. Bilo mi je vruće i još uvijek sam imao problema s unosom kalorija. Čak mi ni Cola nije sjedala kao inače. Malo sam usporio, pazio sam da pijem dosta tekućine i nadao sam se da će na druge vrućina još više utjecati.

Na drugoj strani nasipa je bilo više hladovine. To me vratilo u život, pa sam od 23. km ponovno podigao tempo. Uskoro sam prestigao Bittnera i našao se na 9. mjestu jer su u međuvremenu neki odustali. Zaostatak za ostalima je bio poprilično velik, ali vidio sam da se lanjski viceprvak sa Havaja, Luke McKenzie dosta muči pa sam se nadao da ću skinuti još jedan veliki skalp. To sam i napravio negdje oko 35.km. Pokušao sam držati koliko toliko visok tempo do kraja. Dijelom jer sam znao da Smits nije daleko iza mene, a dijelom jer sam se nadao da će se još netko od ovih ispred otopiti na vrućini. Ništa od toga se nije dogodilo pa sam ostao na 8. mjestu.

Sve u svemu zadovoljan sam utrkom. Bio sam već jednom i 6. u Rothu, ali ne u ovako jakoj konkurenciji. Imao sam i brže vrijeme, ali u znatno boljim uvjetima. Utrku sam završio ispred svjetskog prvaka od prije 2 godine i svjetskog vice-prvaka od prošle godine. Sad treba raditi na tome da dođem na razinu da ih mogu pobjediti i kad imaju dobar dan.

garmin: bicikl | trčanje

rezultati

andrejvistica.com