Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 30 Srpanj 2014 05:11

Počele pripreme Izviđača

Napisao/la 
Počele pripreme Izviđača Počele pripreme Izviđača

Pripreme rukometaša Izviđača za novu sezonu počele su sastankom s igračima u prostorijama kluba.


Igračima se prvo kratko obratio direktor kluba upoznavši ih s novostima u klubu, a potom novi (stari) trener Zdenko Grbavac.

-    Prvo što ću vam reći je to da me zanimaju samo ambiciozni igrači. Znači, mjesta ima samo za one koji će raditi i uvijek željeti više. Samo tako se može napredovati i doći do željenog rezultata. Pratio sam na razne načine utakmice i igre u prošloj sezoni i vidio sam da ima mjesta za napredak. Druga stvar koju želim podcrtati je disciplina, neću tolerirati „noćne pitce“ ili neke pijanke – za takve neće biti mjesta dok sam ja trener. Treća stvar je kolegijalnost, morate biti „jarani“ na terenu i izvan njega, a međusobne „čarke“ ili nešto slično zaboravite, kazao je prije prvog treninga trener Grbavac.

Nakon toga trener je izložio plan priprema. Cijeli ciklus odradit će su u Ljubuškom. Do 10.kolovoza uglavnom će se raditi na fizičkoj spremni kako bi se vidjelo u kakvom su stanju igrači, a od 10 – 25. kolovoza više će se raditi na tehnici i s loptom.Više vremena posvetit će se individualnom radu, sa svakim će se igračem raditi individualno na ispravljanju nekih grešaka i poboljšanjima u pojedinim segmentima. Bit će teških trenutaka, ali svi ste vi mladi i ja vjerujem da ćete to dobro podnijeti.

-    U ovom vremenu otići ćemo na turnir u Visoko gdje ćemo odigrati tri utakmice, a pred početak prvenstva odigrat ćemo još koju utakmicu kako bi što uigraniji dočekali prvenstvo gdje imamo velike ambicije, rekao je novi trener.

Na prvom treningu bilo je dvadesetak igrača, a među njima i novajlije: golman Marko Ivanković (došao iz Međugorja), pivot Josip Čutura (Zrinjski), desni vanjski Mateo Rodin (Čapljina) i Josip Perić (Bosna) čiji je angažman još upitan jer pregovara s jednom mađarskom ekipom. Nekolicina igrača prebačena je u drugu momčad i oni u svakom trenutku mogu biti prebačeni u prvu i obrnuto.

M. Kraljević/Radio Ljubuški