Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 30 Srpanj 2014 19:33

Sutra kreće MTB Liga Hercegovine

Napisao/la 
Sutra kreće MTB Liga Hercegovine Sutra kreće MTB Liga Hercegovine

MTB Liga - serija brdsko biciklističkih utrka, koja će se održati na području Hercegovine (Mostar, Široki Brijeg, Čitluk, Ljubuški, Drinovci) počinje u četvrtak (31. srpnja).

Utrke lige će se održati u organizaciji Biciklističkog Saveza Hercegovine „HercegovinaBike“, a prva i uvodna utrka je u Mostaru (BK Mostar), Širokom Brijegu (BK Široki), Čitluku (BK Brotnjo), Ljubuškom (BK Ljubuški), Drinovcima (HBK Drinovci), te zadnja ponovno u Mostaru (BK Mostar), a moguće je proširenje lige i na ostale gradove u Hercegovini. Utrke idu svakog tjedna (četvrtkom) počevši od 31.07.2014. (Mostar), a u slučaju lošeg vremena ili poklapanja datuma sa nekom od važnijih utrka u regiji, moguće je prolongiranje utrke.

MTB Liga je serija brdsko biciklističkih utrka. Zamišljena je radi popularizacije brdskog biciklizma, ili biciklizma uopće, naravno ne zaboravimo ono najbitnije, bolje upoznavanje, i druženje svih sudionika lige, a usmjerena je na poboljšanje tehnike vožnje bicikla,  kao i stjecanja kondicijske spreme kako za članove klubova, tako i za sve naše prijatelje.  Dakle, MTB liga nije zatvorenog tipa, samo za članove nekog od biciklističkih klubova, SVI STE DOBRODOŠLI!

„Iako, do sada imamo već dosta iskustva sa organizacijom MTB Lige, moramo priznati da nam je ovo prvi put da idemo sa širom verzijom, tj. sa Hercegovinom. Dakle, ovo je uvodna godina, a mi se nadamo da neće biti i posljednja, tj. da će ući u jednu tradiciju“, naglasili su iz organizacijskog odbora.

Prethodnih godina MTB Liga je radi fer i ravnopravne borbe bila podjeljena u dvije kategorije, Natjecateljska i Rekreativna. Ove godine, na sastanku Biciklističkog Saveza Hercegovine „HercegovinaBike“ je odlučeno da se napravi više kategorija i to: Juniori - Hobby i Sport, Seniori - Hobby i Sport, Veterani - Hobby i Sport.

Za one najbolje u svim kategorijama su osigurane (plakete, medalje), a kraju MTB Lige Hercegovine, tj. proglašenju ukupnog pobjednika u kategoriji Seniori osigurani su pokali. Ove godine MTB Liga niti na jednoj utrci, neće imati nagradnog fonda, niti novčanog, niti u smislu prigodnih poklona.  MTB Liga se sastoji od niza tjednih utrka počevši od 31. 07. 2014. (Mostar), te završava ponovno u Mostaru gdje će se održati i proglašenje Ukupnog Pobjednika Lige. Rezultate od svake utrke, kao i ukupne rang liste biti će objavljivane na stranicama klubova (Službene stranice kluba ili Facebook stranice) koji su uključeni u organizaciju, kao i na stranicama portala BikeMagazin (www.bikemagazin.info), koji je ujedno i medijski pokrovitelj MTB Lige Hercegovine.

PROPOZICIJE 1. utrke MTB Liga Hercegovine - Mostar

Prva utrka MTB Lige Hercegovine – Mostar, 31. 07. 2014. (četvrtak), s početkom ili startom utrke u 18:30 h. Prijave i podjela brojeva od 17:00h – 18:00h u konobi Goranci. Pravo sudjelovanja imaju svi zainteresirani za druženje i dobru zabavu.

Organizator utrke: BK Mostar i Sportski Savez Grada Mostara
Datum utrke: 31.07.2014. sa startom u 18:30h
Format utrke: XCO format (kružna utrka)

BK Ljubuški/Bolji Ljubuški