Ispiši ovu stranicu
Petak, 19 Rujan 2014 10:18

Jelčić: Ljubuški je dugo bio bez ovakvog rezultata

Napisao/la 
Jelčić: Ljubuški je dugo bio bez ovakvog rezultata Jelčić: Ljubuški je dugo bio bez ovakvog rezultata

Na putu do osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine član Druge lige FBiH Jug, ljubuška Sloga, savladala je Posušje (4:1), Novi Travnik (5:2), ali i dva prvoligaša, lukavački Radnički (3:1) i višegradsku Drinu HE (3:0), čime su postali najveće iznenađenje ovoga natjecanja s obzirom da unutar šesnaest momčadi predstavljaju jednog od tri niželigaša, a među njima i jedinog drugoligaša, jer su preostala dva spomenuta tima prvoligaši, Metalleghe BSI (Jajce) i Mladost (Doboj-Kakanj).

Golovi Kristijana Puljića, Nikole Brajkovića i Jure Glavine su obilježili konačni uvjerljiv trijumf protiv Drine (3:0) kojim je osiguran ovakav plasman kluba.
- To je stvarno veliki uspjeh za nas, a vidjelo se sve vrijeme da smo bolji tim. Važno nam je samo bilo postignuti prvi gol jer do njega stvarno igramo pod velikim pritiskom. Kasnije je sve lakše, rasterećeno igramo bolje, govori kapetan Sloge Mirko Jelčić.
Drina se postavila slično Kamešnici prethodnog vikenda u prvenstvu.
- I oni su se branili i uputili nam samo jedan udarac prema golu tijekom čitave utakmice. Međutim, mi smo ovoga puta bolje otvorili meč, pristup je bio na razini i ostvarili smo svoj cilj. Ovakav uspjeh ljubuški nogomet nije odavno imao, kaže Jelčić.
Smatra kako su utakmice s Drinom i Radničkim bile dvije najbolje predstave Sloge ove sezone.
- U ta dva meča smo dokazali da se možemo nositi s ekipama iz viših liga. Veći nam je i motiv igrati ove utakmice, dodaje Jelčić.
U utorak će Ljubušaci doznati sljedećeg protivnika s kojim će igrati 1. i 22. listopada.
- Podijeljene su želje među igračima jer bi jedni htjeli igrati s atraktivnim protivnikom, a drugi s nekim prolaznim. Svakako bi najbolja opcija bila proći u četvrtfinale pa onda igrati s jednom od najjačih momčadi Premier lige, kao što su Zrinjski, Široki Brijeg, Sarajevo ili Željezničar, kaže Jelčić.
Sad se u Slogi ipak moraju ponovno fokusirati na protivnike u prvenstvu jer već u nedjelju gostuju Iskri u Stocu.
- Za Drinu nismo imali puno vremena za pripremu. Očekujem da ćemo se do nedjelje spremiti za Iskru s kojom nismo imali problema prošle sezone, vjerujem da će slično biti i ovoga puta, očekivanja su Jelčića.
Nakon velikog uspjeha trebat će pronaći motivaciju za nastup u Drugoj ligi.
- Naša prednost je što imamo dovoljan broj igrača i što trener može promijeniti one koji eventualno ne uđu u susret protiv Iskre s nužnom koncentracijom, zaključio je Mirko Jelčić.

Er. B./Dnevni list