Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 22 Rujan 2014 06:25

Prvi poraz "Skauta" u Tuzli

Napisao/la 
Prvi poraz "Skauta" u Tuzli Prvi poraz "Skauta" u Tuzli

Gostovanje Izviđača u Tuzli, u okviru trećeg kola Premijer lige BiH u rukometu, rezultiralo je prvim ovosezonskim porazom.

Nakon završetka utakmice ostao je dojam da su „Skauti“ poraženi, a da nisu pružili ono što se od njih očekivalo. Iskustvo, glavno oružje domaćina, kako se i predviđalo, presudilo je nad mladosti i poletom Izviđača. Izviđačevi rukometaši nikako nisu uspjeli nametnuti svoj ritam igre, domaći su uglavnom dugim napadima do sigurne prilike uspjeli nametnuti uspavanku u kojoj je glavnu rolu odigrao pivot Ferhatbegović igrajući na granici dopuštenog.
Ipak, „Skauti“ su držali rezultatski priključak do 27. minute do rezultata 11:10, mada su, i u tom periodu, dosta griješili u fazi napada. Posljednje tri minute prvog dijela praktično su riješili pitanje pobjednika. Umjesto da zadrže rezultatski priključak ili naprave preokret, uslijedile su tri grube pogreške rukometaša Izviđača što iskusni domaći rukometaši koriste i odlaze na odmor s prednošću od četiri pogotka. Početkom drugog poluvremena ponovno se ukazala prilika „Skautima“, ali ponovno slijedi nekoliko tehnički greški i promašaja i domaći u 43. minuti odlaze na plus šest što im je omogućilo da mirno privedu utakmicu kraju. Na koncu bilo je 26:22 i mora se priznati zaslužena pobjeda domaćina.

U redovima Slobode izvrsnu partiju pružio je vratar Beširević, zatim Ferhatbegović, Buljugija, Suhonjić, Brčaninović i Husejnović. Vratar Milan Tolić i David Mandić bili su najbolji u redovima Izviđača.
U sljedećem četvrtom kolu izviđač, na svom parketu, dočekuje momčad Dervente.

Premijer liga BiH - 3. kolo.
Tuzla, 20.09.2014. u 19 sati.

RK Sloboda Solana - HRK Izviđač 26:22 (14:10)

Gradska sportska dvorana, gledatelja 200.
Suci: Predrag Dejanović i Elvis Marčetić (Prijedor).
Nadzornik: Nedžad Rastoder (Goražde).

RK Sloboda Solana: Beširević (15 obrana), E. Ferhatbegović 5, Ramić, Buljugija 5/2, Jahić, Sejdinović, Bojić, M. Ferhatbegović 1, Suhonjić 4, Serhatić, Huseinović 4, Brčaninović 4/1, Đulić, Šahdanović,Cerić, Smajlović 3/2.
Trener: Mirza Bulić.

HRK Izviđač: Tolić (10 obrana), Ivanković (5 obrana), I. Ereš, J. Ereš 5/2, Čutura 5, A. Pavlak 1, Mandić 6, Bošnjak, Hrstić 1, Jarak 2, Boras 2, Beljo, Rodin 2, M. Pavlak 1, Grbavac 2, Šarac.
Trener: Zdenko Grbavac.

Isključenja: Sloboda 10, Izviđač 8 minuta.
Sedmerci: Sloboda 5/5, Izviđač 2/2.