Ispiši ovu stranicu
Utorak, 28 Listopad 2014 15:45

Ljubušaci pokrenuli i žensku nogometnu sekciju na Babovcu

Napisao/la 
Ljubušaci pokrenuli i žensku nogometnu sekciju na Babovcu Ljubušaci pokrenuli i žensku nogometnu sekciju na Babovcu

Jučer je na ljubuškom gradskom stadionu Babovac održan prvi trening ženske ekipe NK Sloga kojem se odazvao veliki broj djevojaka.
Dio njih je prije trenirao mali nogomet, dio nema nikakvih iskustava s nogometom, dok dvije djevojke imaju iskustva i u malom i velikom nogometu.

Riječ je o Jadranki Govorko i Ljiljani Čuljak koje su od ranije članice Sloge i veliki talenti. Sve djevojke su jako zadovoljne i sretne jer su dobile priliku trenirati veliki nogomet. Ovo je prvi ženski nogometni tim u Ljubuškom, a djevojke su odmah po osnutku pokupile simpatije cijelog grada iako još nisu odigrale nijednu službenu utakmicu. No, sudeći po reakcijama ljubitelja nogometa u Ljubuškom, djevojke bi trebale privući mnogo publike na stadion. Nogometašice Sloge će nastupati u crnim dresovima pa se tako s razlogom nazivaju “Ljubuškim crnim damama”.
Posjetili smo ih na njihovom prvom treningu i zatekli u radnoj, ali i veseloj atmosferi. Kada su treninzi u pitanju, nismo primijetili velike razlike od treninga dečki, a ono što je svakako sigurno jest da se djevojke trude i zalažu jednako kao i oni. Razgovarali smo s njihovim trenerom Slavenom Hrstićem kako bismo saznali koliko je zadovoljan djevojkama i treningom. Istaknuo je da su jako ambiciozne i disciplinirane te da mu je zadovoljstvo raditi s njima.
- Djevojke su zbilja odlične, iskreno, nemam riječi. Mislio sam da će mi biti malo teško prilagoditi se treniranju s curama budući da sam dosad trenirao samo dečke, no evo odmah već na prvom treningu smo pronašli zajednički jezik i zasad nema nikakvih problema. Istina, trebat će nam malo duže da sve stvari posložimo, da se upoznamo u igračkom smislu, ali imamo odličnu suradnju, jako dobre uvjete i ambicije, stoga smatram da će sve biti u redu, kaže Hrstić.
Dotaknuo se i igračkih sposobnosti djevojaka koje smatra dobro nogometno potkovanim.
- Neke od djevojaka imaju iskustva s malim nogometom što je jako dobro. Kondicijski su dosta spremne i vjerujem da će se brzo prilagoditi velikom terenu. S druge strane imamo dvije djevojčice koje treniraju i mali i veliki nogomet. To su Jadranka Govorko i Ljilja Čuljak. One su već prije trenirale u Slogi i to s dječacima te su jako iskusne i jake jer su trenirale s jačima od sebe. Smatram da su jako perspektivne, da će biti dobre vođe cijelom timu te da će one djevojke koje nemaju iskustva od njih puno toga naučiti, kaže Slaven.
Za kraj je zaključio kako je ova dužnost za njega velika čast, a ujedno i veliki izazov.

Prijave u tijeku

Iz Sloge su istaknuli kako sve djevojke od 14 do 35 godina koje su ljubiteljice nogometa imaju priliku ostvariti svoj san te se priključiti “Ljubuškim crnim damama”, a dovoljno je samo da se jave u upravu i okušaju svoje sposobnosti na treninzima.

A. Bradvica/Dnevni list