Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 10 Studeni 2014 10:18

"Skauti" poraženi u Zenici

Napisao/la 
"Skauti" poraženi u Zenici "Skauti" poraženi u Zenici

Rukometaši Izviđača sinoć su u Zenici pretrpjeli svoj treći poraz u ovogodišnjem dijelu natjecanja Premijer ligi BiH u rukometu.

U ekipi Izviđača bilo je malo raspoloženih igrača da bi se savladao iskusni protivnik kakav je Čelika, osobito ne na njegovom parketu.
Sinoćnja utakmica odigrana je u pravom sportskom ozračju prelijepe sportske dvorane u Zenici, a dodatni „štimung“ dali su „Robijaši“, navijačka skupna Čelika.

Kako se čini, Izviđač je utakmicu izgubio na otvaranju meča, umjesto, kod vodstva 1:0 i igrača više na terenu, da povedu 2-3 gola razlike, „Skauti“ promašuju sedmerac i dvije „zicer“ prilike, dopuštaju iskusnim domaćim igračima da ih kazne i povedu 3:1.
Nakon što su domaći poveli 3:1, rezultatska prednost od jednog do tri gola, do kraja prvog djela, bila je stalno na njihovoj strani. Izviđač je nešto više mogao učiniti u završnici poluvremena, pri rezultatu 12:11, međutim, ponovno se je brzopleto, griješi se,domaći to koriste i odlaze na odmor s prednošću od tri pogotka.
U drugom dijelu Izviđač nikako, mada je bilo želje, nije došao u priliku da napravi preokret. Skoro cijelo drugo poluvrijeme praktično se igralo „gol za gol“. Čelik bi pogađao za prednost od pet pogodaka, a „Skauti“ bi smanjiva li na četiri, da bi u završnici domaći nošeni vatrenom publikom prednost podigli na konačnih šest golova.
Mada trener Izviđača nije uspio, iako je puno „miksao“, doći do idealne sedmorke, ali, u drugom poluvremenu, stalnim rotiranjem i traženjem načina kako poboljšati igru je dao priliku šesnaestogodišnjacima Josipu Šarcu i Ivanu Erešu da pokažu svoj raskošni talent. Svojom predstavom, u Gradskoj areni Zenica, Josip Šarc je nagovijestio svoje velike rukometne mogućnosti.
U ekipi Izviđača najefikasniji su bili Matej Hrstić i Josip Ereš sa šest postignutih pogodaka, kod Zeničana najviše pogodaka postigli su Kadić i Mehinović po sedam. Vratar Hadžihasić skupio je 18 obrana.
„Skauti“ već u srijedu, u okviru drugog pretkola KUP-a BiH u rukometu, na svom parketu igraju protiv Gračanice, a u subotu u sklopu 10. kola Premijer lige dočekuju ekipu Prijedora.

Premijer liga BiH - 9. kolo.
Zenica, 09.11.2014. u 17,30 sati.

RK ČELIK – HRK IZVIĐAČ 33:27 (16:13)

Gradska arena Zenica, gledatelja oko 1000.
Suci: Amar i Dino Konjičanin (Visoko)
Nadzornik: Mladen Raić (Mostar)

RK ČELIK: Beganović, Hadžihasić (18 odbrana, 1 sedmerac), Dervenčić, Adnan Begagić, Mehić, Memić 1, Mujanović 5, Kadić 7, Mehinović 7, Aldin Begagić 5, Zvekić 1, Martić 3, Jolović 1, Tufekčić, Begović 1, Duvnjak 2.
Trener: Milanko Savčić.

HRK IZVIĐAČ: I. Ereš (4 obrane), Ivanković (2 obrane, 1 sedmerac), Tolić (7 odbrana), J. Ereš 6, Čutura 2, A. Pavlak, Mandić 4, Bošnjak, Hrstić 6, Jarak 2, Boras, Beljo, Rodin 2, M. Pavlak 2, Grbavac 1, Šarac 2.
Trener: Zdenko Grbavac.

Isključenja: Čelik 8, Izviđač 6 minuta.
Sedmerci: Čelik 2/1, Izviđač 7/6.

Izvidjac.com