Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 24 Studeni 2014 07:03

Uvjerljiva pobjeda Izviđača u Brčkom

Napisao/la 
Uvjerljiva pobjeda Izviđača u Brčkom Uvjerljiva pobjeda Izviđača u Brčkom

Rukometaši Izviđača u sklopu 11. kola Premijer lige u Brčkom više nego uvjerljivo su savladali ekipu Lokomotive.

Izviđač je od samog početka, sigurnom igrom, držao sve konce igre u svojim rukama. Domaći rukometaši samo na početku susreta su uspjeli povesti 1:0 i 2:1, a sve ostalo bilo je u znaku „Skauta“. U 11.minuti Izviđač je stigao do značajnije prednosti od četiri pogotka (7:3), uglavnom ta prednost je bila plod dobre igre u obrani nakon koje se poentiralo iz brzih kontranapada. Realizacijom je prednjačio Josip Ereš, koji je do kraja susreta dvanaest puta pogodio vrata domaćih vratara. Od 16. do 22.minute Izviđač je praktički riješio pitanje pobjednika jer je serijom od 5:0 došao do osam golova prednosti (14:6), koju je do konca poluvremena, čak, povećao na okruglo deset golova viška na svom kontu.
Početkom drugog poluvremena na vratima Izviđača „poludio“ je vratar Tolić kojem rukometaši Lokomotive punih deset minuta nisu mu mogli postići pogodak, dok na drugoj strani „Skauti“ pogađaju šest puta za veliki „plus“ 16 u 37. minuti. Visoka prednost je zadovoljila ambicije „Skauta“ koji su tu prednost do kraja susreta samo održavali. Na koncu je bilo 38:22 za više nego uvjerljivu pobjedu Izviđača s kojom su zadržali priključak za vodećim momčadima prvenstva.
U redovima Izviđača pored ubojitog strijelca Josipa Ereša, standardno dobar bio je Matej Hrstić s pet pogodaka, dok su i svi ostali svojom igrom dali doprinos ovoj visokoj pobjedi. Vratar Milan Tolić skupio je dvadeset obrana za 40 minuta provedenih u igri, dok je Ivan Ereše do kraja susreta skupio šest obrana. Tešanović sa šest, te Đurkić s pet bili su najefikasniji u redovima domaćina.
U sljedećem 12. Kolu „Skauti“ ponovno gostuju ovaj put u Mostaru gdje će odmjeriti snage s momčadi Zrinjskog.

Premijer liga BiH - 11. kolo.
Brčko, 22.11.2014. u 19,00 sati.

RK Lokomotiva - HRK Izviđač 22:38 (10:20)


Brčko, Dvorana Ekonomske škole, gledatelja 100.
Suci: Dejan Berjan i Igor Kurteš (Istočno Sarajevo).
Nadzornik: Amor Alibegović (Tuzla).

RK Lokomotiva: Mihajilović (9 obrana), Janjić (6 obrane), Purić 4, Hercegovac, Benić, Petrović 1, Đurkić 5, Zmajevac, Rikanović, Tešanović 6, Mešanović 3, Ristanić 2, Baraković 1.
Trener: Zoran Milunović.

HRK Izviđač: Tolić (20 obrana), I. Ereš (6 obrana), J. Ereš 12/4, Bošnjak 1, Mandić 1, Čutura 4, A. Boras 4, Grbavac 4, M. Pavlak 2, A. Pavlak 2, Hrstić 5, Rodin 3, Beljo.
Trener: Zdenko Grbavac.

Isključenja: Lokomotiva 8 minuta, Izviđač 10 minuta.
Sedmerci: Lokomotiva 6/3, Izviđač 4/4.

Izvidjac.com