Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 01 Prosinac 2014 09:27

Košarkaši Ljubuškog unatoč dobroj igri ubilježili poraz

Napisao/la 
Košarkaši Ljubuškog unatoč dobroj igri ubilježili poraz Košarkaši Ljubuškog unatoč dobroj igri ubilježili poraz

U 8. kolu lige za mlade KSHB košarkaši Ljubuškog ugostili su sportske kolege iz Čitluka i odigrali utakmice kakve nisu odavno viđene u Ljubuškom. Naime, obje utakmice (kadetska i predkadetska) riješene su nakon produžetaka! Nažalost, u obje utakmice slavili su gosti koji su imali dužu klupu, više sreće i spretnosti.

Predkadeti su igrali prvu utakmicu i nakon odlične tri četvrtine u zadnjoj se dogodio pad u igri, uglavnom, zbog prevelikog broja osobnih pogrešaka. Završnicu smo odigrali neiskusno i brzopleto što su gosti iz Čitluka znali kazniti i nakon 63:63 u regularnom dijelu, nakon pet minuta produžetka, pobijedili rezultatom 78:72.
Najefikasniji u redovima Ljubušaka je bio Dragan Džajić sa 26 postignutih poena. Još su igrali J. Bubalo (10), I. Miletić (10), A. Šumelj (4), L. Bezer (9), Ž. Tomić (13), V. Markić, L. Vasilj, P. Bubalo, F. Bradvica i A. Pehar.

Kadetska utakmica je bila preslika predkadetske, u koju su košarkaši Ljubuškog ušli oslabljeni za neigranje Mateja Bilića. Cijela utakmica je protekla u dominaciji domaćih košarkaša i u zadnje tri minute se ušlo sa prednošću od 10 poena razlike.
Ključni trenutak utakmice se zbio kad su Karlo Prskalo i Stanko Šunjić dobili po petu osobnu grešku i morali napustiti igru. Do kraja utakmice gosti i z Čitluka hvataju rezultatski priključak i utakmica odlazi u produžetak rezultatom 75:75.
Nakon produžetka Brotnjo slavi ukupnim rezultatom 89:83.
Najefikasniji u redovima Ljubušaka su bili: Karlo Prskalo i Ante Gavran sa po 21 poen. Još su igrali S. Šunjić (4), A. Lončar (10), S. Bušić (10), M. Herceg (6), Ž. Tomić (4), D. Džajić (7), F. Dragićević.

U sljedećem kolu gostujemo u Busovači.

Košarkaški klub Ljubuški