Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 24 Prosinac 2014 07:11

Cicibanima izviđača prvo mjesto na Trofeju Brčko 2014.

Napisao/la 
Cicibanima izviđača prvo mjesto na Trofeju Brčko 2014. Cicibanima izviđača prvo mjesto na Trofeju Brčko 2014.

U konkurenciji klubova iz čak šest zemalja (Hrvatska, BiH, Srbija, Slovenije, Grčka, Danska) odigrano je 12. izdanje Trofeja Brčko 2014. na kojem su mladi rukometaši Izviđača nastupili sa tri selekcije.

Cicibani Škole rukometa Izviđača iz Ljubuškog osvojili su prvo mjesto na prestižnom međunarodnom turniru u Brčkom bez ijednog poraza, a mlađi kadeti su osvojili treće mjesto nakon pobjede protiv Krškog iz Slovenije dok su se kadeti na kraju zadovoljili sa dobrim četvrtim mjestom u jakoj konkurenciji.
U konkurenciji cicibana igrači trenera Slavena Tomića upisali su četiri pobjede i jedan neriješen ishod, te su na koncu osvojili uvjerljivo prvo mjesto. Matej Mandić, vratar Izviđača je proglašen najboljim vratarom turnira.
Natjecanje u skupini otvorili su mladi ljubušaci neriješenim ishodom protiv Bosne iz Visokog rezultatom 14:14. Nakon toga slijedile su uvjerljive pobjede protiv RK Rastimo iz Beograda rezultatom (19:10), RK Krivaje iz Zavidovića rezultatom (18:09), RK Moslavina rezultatom (15:07) i na kraju protiv domaćina RK Lokomotiva rezultatom (10:00).
Mlađi kadeti, također igrači trenera Tomića u skupini ubilježili su pobjede protiv RK Rastimo iz Beograda rezultatom (27:14), RK Borac iz Banjaluke rezultatom (12:11) i prvaka Slovenije RK Celje rezultatom (14:13). Voljom kuglica odlučeno je da u polufinalu sastanu Izviđač i RK PPD Zagreb, a u drugom polufinalu slovenski klubovi Celje i Krško.
Mlađi kadeti izviđača, predvođeni izvrsnim vratarom Mandićem i Domagojom Alilovićem pružili su jaki otpor ekipi PPD Zagreba, te su poraženi u posljednje četiri minute utakmice rezultatom 21:17. U 36. minuti utakmice bilo je 16:16 ali dva promašena zicera s pozicije kružnog napadača stajali su malde "skaute" velikog finala, u kojem su Celjani savladali PPD Zagreb nakon izvođenja sedmeraca. Izviđač je u reviji pogodaka u susretu za treće mjesto savladao Krško iz Slovenije rezultatom 32:30.
U konkurenciji kadeta, Izviđač je ubilježio dvije pobjede u skupini protiv Bosne Visoko i RK Moslavina, te poraz od jake momčadi Celja. U polufinalnom susretu kadeti Izviđača poraženi su od RK PPD Zagreb rezultatom 16:10, a u borbi za treće mjesto kadeti su upisali novi poraz od dobre momčadi RK Vojvodina iz Novog Sada. U finalnom susretu Zagreb je pobijedio Celje rezultatom 23:21.

Izvidjac.com