Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 05 Veljača 2015 09:12

Slogina škola nogometa bit će rasadnik igrača

Napisao/la 
Škola nogometa bit će rasadnik igrača Škola nogometa bit će rasadnik igrača

Regionalna dječja škola nogometa nogometnog kluba Sloga ima novo pojačanje.
Riječ je o novom treneru, Dariju Kovačeviću, koji iza sebe ima bogatu igračku, ali i trenersku karijeru.

U razgovoru za Dnevni list, Kovačević otkriva prve dojmove o boravku u Hercegovini, radu s djecom i cijelom vizijom ovog pogona. Razgovarajući s čelnicima nogometnog kluba Sloga i regionalne dječje škole nogometa, prepoznao je, kaže, ozbiljnost ovog projekta, a posebno mu se svidjela paralele između stvaranja prve ekipe i osnaživanja omladinskog pogona.
- Kroz razgovor s ljudima iz kluba shvatio sam da će se okrenuti omladinskom pogonu i tako stvarati vlastite igrače. Vjerujem da ću ozbiljnosti cijelog projekta doprinijeti kako ja, tako i ostali treneri, kazao je Kovačević, kojemu rad s djecom nije nepoznanica.
Inače, Kovačević stiže iz Siska, gdje je u Segesti trenirao prvi tim i bio voditelj škole. Što se tiče igračke karijere, nastupao je u sve tri lige u Hrvatskoj, pa je tako prošao kubove od Hrvatskog dragovoljca, Segeste, TŠK Topolovca do Naftaša iz Ivanića. U trenerske vode ušao je kroz omladinski pogon Segeste, gdje je na kraju završio kao voditelj škole i trener prve ekipe.
Na upit kakvi su prvi dojmovi o mladim igračima Sloge, definitivan odgovor nije mogao dati.
- Tek smo u fazi upoznavanja, a veliki problem nam stvaraju vremenske neprilike, koje nam ne dopuštaju neometano obavljati treninge na stadionu. Zbog svega toge još ne mogu iskreno govoriti o igračkim talentima polaznika škole. Čim se vrijeme proljepša, vjerujem da će i slika stanja biti mnogo jasnija, kazao je.
U daljnjem razgovoru ističe kako mu se posebno sviđa cilj kluba, a to je da se cijela priča oko škole nogometa digne na jednu veću razinu, da okupi što već broj djece te da škola u daljnjoj budućnosti bude rasadnik igrača, koji će činiti prvi tim nogometnog kluba Sloga Ljubuški. Iako mu je ovo prvo radno iskustvo u Hercegovini, do sada je imao priliku upoznati se s ljepotama ovoga kraja.
- Prije više od deset godina sa Segestom sam bio na pripremama u Ljubuškom, upravo na stadionu Babovac i mogu reći da se Ljubuški dosta promijenio, posebice stadion, gdje se vide znatni pomaci na bolje. Za sada je sve ok, nemam nikakvih primjedbi, a posebno mi se sviđa što su ljudi jako srdačni, kazao je Kovačević.

Z. Volarević/Dnevni list