Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 16 Veljača 2015 16:17

Grbavac: Očekuje nas zanimljiva utrka za prvaka

Napisao/la 
Grbavac: Očekuje nas zanimljiva utrka za prvaka Grbavac: Očekuje nas zanimljiva utrka za prvaka

Malo tko je mogao i pomišljati na takav razvoj situacije, ali ljubuški Izviđač se poslije dva proljetna kola u rukometnoj Premier ligi našao na vrhu ljestvice i očito će voditi neizvjesnu utrku za prvo mjesto i plasman u kasnije doigravanje sa SEHA ligašem, banjolučkim Borcem, za titulu prvaka Bosne i Hercegovine.

Ljubušaci su na otvaranju savladali Krivaju iz Zavidovića (34:27), a potom protekle subote razbili Gračanicu (41:29) u meču koji su cijenili jednim od ključnih za nastavak natjecanja, ali ga se i pribojavali s obzirom na ranija iskustva.

- Sigurno je da nismo očekivali da ćemo tako brzo doći na prvo mjesto. Prvo smo očekivali puno težu utakmicu u Gračanici jer smo se svake godine tamo mučili s domaćinima. Ali naši rukometaši su proveli sve taktičke zamisli koje smo pripremali prethodni tjedan i stvarno smo čisto, zasluženo i uvjerljivo pobijedili, bez ijedne mrlje. Održali smo lekciju protivniku s vrlo agresivnom i pokretljivom obranom, a puno smo golova dali iz kontri i polukontri, rekao je trener Izviđača Zdenko Grbavac.

U timu pobjednika Mandić je zabio 11 golova, Ereš 8, a Hrstić 6. Za Gračanicu je Osmanhodžić postigao 9, a Hamidović 8 golova.

Pri tome su se Skautima poklopili i porazi Bosne i Čelika.

- Iznenadio me rezultat Čelika u Živinicama jer su Konjuhu u polusezoni otišla dva najbolja igrača. Isto tako i poraz Bosne u Sarajevu jer to je ekipa koja ipak još ima dosta dobrih rukometaša, a među kojima je niz bivših juniorskih reprezentativaca, rekao je Grbavac.

Zeničani su tijekom čitave sezone puno mijenjali igrački i stručni kadar te sigurno nemaju kontinuitet u radu kao Ljubušaci čija momčad počiva na jednakom i vrlo mladom kadru već drugu sezonu.

- Sigurno im se to pomalo osvetilo, a osim toga imaju relativno staru ekipu i igraju demode rukomet, na manje golova, sporiji pozicijski napad. Često ne mogu pratiti tempo i dekoncentracija u posljednjim minutama ih ponekad sustigne, kazao je Grbavac o vjerojatno glavnom konkurentu u borbi za prvo mjesto Premier lige.

Izviđač je sada vodeća momčad, ali nema povoljniji raspored spram konkurencije.

- Mislim da smo poslije ova dva kola tek postigli da budemo ravnopravni u utrci jer imamo teška gostovanja Vogošći, Derventi i Prijedoru. Samo s pobjedama u tim utakmicama možemo potvrditi prvo mjesto. Sad smo otprilike na istoj početnoj poziciji, otvorio nam se put prema prvom mjestu, u igri smo i očekuje nas zanimljiva utrka za prvaka, zaključio je Zdenko Grbavac.

Er. B/Dnevni list