Ispiši ovu stranicu
Petak, 27 Veljača 2015 12:40

Grbavac: Nećemo ponoviti jesensku igru iz Ljubuškog

Napisao/la 
Grbavac: Nećemo ponoviti jesensku igru iz Ljubuškog Grbavac: Nećemo ponoviti jesensku igru iz Ljubuškog

Od momčadi koje se bore za prvo mjesto u Premier rukometnoj ligi samo je ljubuški Izviđač ostvario sve tri pobjede na startu proljetnog dijela, druga Derventa dvije, Čelik jednu, a Bosna nijednu.

Tako se slika na vrhu ljestvice brzo promijenila pa su se Skauti i Derventa postavili u glavne kandidate za plasman u kasnije doigravanje za prvaka s banjolučkim Borcem, a upravo ove dvije ekipe se sastaju sutra u derbiju 17. kola.

- Čak i ukoliko se bodovno poravnamo poslije ovoga, kasnije još imamo dobru priliku osvojiti prvo mjesto. Ali stalno ponavljam da time nismo opterećeni, imamo mladu, talentiranu ekipu i nismo pod pritiskom rezultata. U Derventi možemo puno dobiti, ali ne i previše izgubiti. Nadamo se da ćemo odigrati dobru utakmicu, kaže trener Izviđača Zdenko Grbavac.

Skauti su jesenas Derventu pobijedili 29:27 i sigurno bi djelomice bili zadovoljni i ukoliko bi sačuvali plus 2 iz prvog meča, a ukoliko upravo međusobni skor bude odlučivao o konačnom poretku.

- Mislim da je to bila naša najlošija utakmica jeseni, bili smo nepovezani, slabi u obrani i napadu. Takvu igru ne možemo ponoviti, poručio je Grbavac.

- Protivnik je dobra ekipa, nezgodni su i iskusni, sastavljeni od igrača starosti između 25 i 30 godina, s iskusnim Starčevićem na vratima, igraju na puni napad i malo golova. Imat će potporu pune dvorane, ali mi ćemo probati sve to prevladati, dodao je Grbavac o timu koji je jedini domaći poraz upisao jesenas od sarajevske Bosne.

Skautima se u sastav vratio kapetan Ante Boras, ali ekipa nije bila bez problema proteklog tjedna.

- Nekoliko igrača nam je izostajalo s treninga iz različitih razloga i nikako se nismo uspijevali kompletirati na treningu. U Derventi smo kompletni i nadam se da manjak treninga neće utjecati na igru, kaže Grbavac.

U utrci za prvaka je korak neočekivano izgubio zenički Čelik koji se činio kao najozbiljniji kandidat za titulu poslije promjena u sarajevskoj Bosni.

- Mislim da je Čelik pomalo podcijenio Vogošću, ali isto tako su utjecali i izostanci u njihovoj momčadi jer nemaju širok roster, dok je s druge strane i Vogošća postala dosta ozbiljna dovođenjem Divkovića i Haseljića te se mogu priključiti samom vrhu. Slika u borbi za titulu se dosta promijenila, a moram još jednom istaknuti da mi je žao Bosne i ne mogu shvatiti da je grad kao Sarajevo dopustio takav raspad. To sigurno ne ide nikome u prilog, zaključio je Zdenko Grbavac.

E. Bijedić/Dnevni list