Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 05 Ožujak 2015 08:50

Hrvatska: Zbog orkanske bure zatvorene ceste, snijeg otežava promet

Napisao/la 
Hrvatska: Zbog orkanske bure zatvorene ceste, snijeg otežava promet Hrvatska: Zbog orkanske bure zatvorene ceste, snijeg otežava promet

U našu je zemlju stigla - najavljena promjena vremena. U Lici na plitvičkom području palo je najviše snijega - između 15 i 20 centimetara. Nošen orkanskom burom, snijeg otežava promet plitvičkom magistralom, a u cijeloj Lici na snazi su zimski uvjeti i zabrana za tegljače i kamione s prikolicom.

Zbog orkanske bure za sav su promet zatvorene autocesta prema Splitu od Svetog Roka do Maslenice te Jadranska magistrala od Senja do Marije Magdalene. Iako puše orkanska bura s udarima jačima od 180 kilometara na sat, u Lici i Podvelebitu nije prijavljena šteta na objektima i infrastrukturi.

U većem dijelu Hrvatske slijede nove oborine, ponegdje i obilne, osobito u južnijim krajevima, ali i u istočnima će se do navečer mjeriti i više od 20 litara, pri čemu će osim kiše biti i snijega, koji će većinom stvarati snježni pokrivač, ponajprije u gorju i veći od 5 centimetara, najavili su prognostičari.

HRT