Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 19 Ožujak 2015 19:02

Josip Perić potpisao za Qatar SC

Napisao/la 

Nakon što je između par mladih rukometaša najbolje iskoristio svoju priliku i ukazano povjerenje od izbornika Dragana Markovića na siječanjskom Svjetskom prvenstvu u Kataru te posebno u susretu s Hrvatskom pokazao svoj neosporan talent, bh. reprezentativac Josip Perić (22) je između nekoliko ponuda izabrao nastaviti klupsku karijeru nastupajući za Qatar Sports Club.

Tako se mjesec i pol po okončanju SP-a iznimno nadareni srednji bek vratio u Dohu i već odigrao prvu utakmicu za klub koji s klupe predvodi legendarni hrvatski golman Vlado Šola uz asistenciju Nikole Foretića.

- Poslije SP-a sam dobio nekoliko ponuda, a vjerojatno ne bi bilo toliko zanimanje da se nisam dobro predstavio u Kataru. Ugovor koji je ponudio Qatar SC sam zaista teško mogao odbiti. Zadovoljan sam uvjetima i ja i bivši klub koji je dobio obeštećenje, pojašnjava Josip Perić.

A bivši klub je mađarska Tatabanya za koju je Ljubušak prošloga ljeta potpisao ugovor na godinu plus godinu i dobro se snašao kod trenera specijalista za mlade igrače, Vladana Matića, bivšeg izbornika Srbije. Rukometna karijera ga je u međuvremenu ipak odvela drugim putem. A uz činjenicu da ima iskustvo iz Katara, kao mladom igraču mu već nisu strane ni česte selidbe i promjene sredina s obzirom da je poslije matičnog Izviđača nastupao još i za mostarski Zrinjski te sarajevsku Bosnu.

- Tu je dosta igrača s Balkana zbog čega je lakše, svaki klub ima barem jednog rukometaša s naših prostora. U mom klubu nastupaju još Hrvat Nikola Kedžo i Slovenac Dejan Čančar. Osim toga iznenađen sam i koliko se dobro trenira, kaže Perić.

Za Al Shamal nastupa i njegov suigrač iz reprezentacije BiH, Alen Ovčina. U Kataru će Perić ostati do kraja tekućeg prvenstva, odnosno još dva mjeseca.

- U ovom trenutku nemam neki konkretan plan za nastavak karijere od sljedeće sezone, ali je sigurno da se ne vraćam u Tatabanyu. U igri je samo promjena sredine i o tome ću razmisliti više kad dođe vrijeme. Sad me očekuje petnaestak utakmica u katarskoj ligi, govori Perić.

Već za mjesec dana ga očekuje i novo okupljanje A rukometne reprezentacije BiH kojoj slijede nove utakmice u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo u Poljskoj 2016. godine, odnosno susreti s Litvom 30. travnja u Cazinu i 3. svibnja u Kaunasu.

- Važno je samo da nas zaobiđu ozljede s kakvim smo imali problema u Kataru, da dođemo kompletni i zdravi na okupljanje, a onda ne bi trebalo biti ni iznenađenja u mečevima s Litvom, zaključio je Josip Perić.

1 komentar