Ispiši ovu stranicu
Utorak, 24 Ožujak 2015 06:20

Pobjeda i poraz košarkaša Ljubuškog u Čitluku

Napisao/la 

Mladi košarkaši Ljubuškog su u subotu 21. 3., u sklopu 19. kola lige KS HB gostovali kod vršnjaka iz čitlučkog Brotnja. Prvi su na teren po već ustaljenom rasporedu izišli predkadeti. Tijekom prvog dijela utakmice moglo se naslutiti da se sprema iznenađenje,pošto su igrači Brotnja jedva održavali priključak i zahvaljujući nekim sretnim šutevima na poluvrijeme odlaze s prednošću od tri poena.

Početkom drugog poluvremena kad su Ljubušaci pojačali odbranu, ubrzali igru u napadu te uvelike zahvaljujući najefikasnijem igraču utakmice Draganu Džajiću koji je postigao 21 poen, Ljubuški pravi razliku koja je na kraju iznosila velikih 25 razlike. Utakmica je završila rezultatom 69:44.

Uz već spomenutog Džajića treba istaknuti i pohvaliti sve igrače Ljubuškog koji su svojim pristupom i zalaganjem zaslužili ovu pobjedu. Nastupili su sljedeći igrači: J. Bubalo 13, V. Markić 4, I. Miletić 12, L. Vasilj 2, D. Džajić 21, L. Bezer 4, Ž. Tomić 11, A. Šunjić, A. Pehar, I. Prskalo 2.

U drugoj utakmici kadeti Ljubuškog osokoljeni pobjedom mladih kolega odlično ulaze u utakmicu te cijelim tijekom prvog dijela održavaju prednost od nekoliko poena. U tim trenucima sve je izgledalo kako se sprema dvostruko iznenađenje no u posljednjoj četvrtini domaći igrači predvođeni kadetskim reprezentativcem Hrvatske Cvitanovićem hvataju zaostatak. U posljednjoj četvrtini kad Ljubušaci ostaju bez nekoliko ključnih igrača koji su morali napustiti igru zbog osobnih grešaka, Brotnjaci u potpunosti preuzimaju igru u svoje ruke i pobjeđuju rezultatom 72:55.

Vrijedi napomenuti da je u petak, dan prije utakmice, u Ljubuškom gostovao i napravio pokazni trening koordinator Hrvatskog košarkaškog saveza Darko Kunce  dok je utakmice u Čitluku pratio Marino Baždarić bivši reprezentativac Hrvatske i igrač Cibone, Olimpije, Cedevite, koji trenutno obnaša posao "skauta" Cedevite.

Dolaskom osoba iz krovne košarkaške organizacije i vodećih klubova Hrvatske dobivamo poticaj da ustrajemo na ovom što radimo i uz još veći angažman i pomoć okoline zainteresirati što veći broj mladih momaka za košarku.

Slijedeće kolo u goste nam dolaze košarkaši iz Busovače.

KK Ljubuški