Ispiši ovu stranicu
Nedjelja, 29 Ožujak 2015 08:41

„Skauti“ ruše sve pred sobom

Napisao/la 

Izviđač na svom pobjedničkom putu ruši sve prepreke pred sobom. U petak je Gradačac osjetio snagu i moć Izviđača u svojoj dvorani. Premda im je ovo treća utakmica u sedam dana, od čega su dvije gostujuće, koje su zakazane u razmaku manjem od 48 osam sati, „Skauti“ su prosto pregazili domaće rukometaše.

Vodstvo Gradačca je znalo snagu Izviđača te računajući na umor "Skauta", zbog zgusnutog rasporeda i niza teških utakmica, zakazalo je utakmicu već za petak, mada je u srijedu  Izviđač gostovao u Vogošći. Međutim, ni to im nije pomoglo i nije ih spasilo od visokog poraza.
Izviđač je krenuo silovito, u 4. minuti bilo je 4:0, a u 15. minuti 11:3. Snažnom obranom i brzim kontrama, preko Josipa Ereša i Davida Mandića, punili su mrežu domaćeg vratara tako da su na koncu prvog poluvremena stigli do deset golova prednosti (19:9) i riješili pitanje pobjednika.
U drugom poluvremenu „Skauti“ nastavljaju u istom ritmu prosto „meljući“ domaći sastav. Prednost je kontinuirano rasla, iako su većim djelom drugog poluvremena igrali rukometaši s manjom minutažom. Na koncu je bilo visoki „plus“ sedamnaest.
Najefikasniji u redovima Izviđača bili su Josip Ereš i David Mandić sa po osam postignutih pogodaka, Kristijan Jarak i Josip Čutura postigli su ih po šest. Kod Gradačca Bosić je postigao osam, a Pedić pet pogodaka.
U srijedu, u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom , „pada odluka“ o prvaku jer „Skautima“ u goste stiže ekipa Čelika, najozbiljniji suparnik u borbi za prvo mjesto. Pobjedom Izviđač bi bio nadomak cilja, pobjegao bi Zeničanima praktično na nedostižnih pet bodova. Zato dođimo u srijedu i pomozimo našim rukometašima da što lakše stignu do cilja.

Premijer liga BiH - 21. kolo.

Gradačac, 27.03.2015. u 19,00 sati.

RK Gradačac - HRK Izviđač 26:43 (9:19)

Gradačac, Sportska dvorana "Gradačački sajam", gledatelja 300.
Suci: Saša Pandžić i Boris Šatordžija (Banja Luka).
Nadzornik: Senad Štikovac (Sarajevo).

RK Gradačac: Halilković, Đurić, Kahvedžić 1, Čaušević, Bosić 8, Osmanović, Hrnjić 3, Haseljić 2, Klopić, Kadić 3, Zrnić 1, Hećimović, Doborac 2, Pedić 5, Sarajlić 1, Imširović.
Trener: Mehmed Doborac

HRK Izviđač: I. Ereš (6 obrana), Ivanković (10 obrana) , J. Ereš 8/3, Bošnjak, Mandić 8, Čutura 6, Jarak 6, Boras 3, Šarac 3/1, Grbavac 1, M. Pavlak 1, Hrstić, Rodin 4, Beljo 3/2.
Trener: Zdenko Grbavac.

Isključenja: Gradačac 14 minuta, Izviđač 10 minuta.
Sedmerci: Gradačac 3/3, Izviđač 6/6.

Izvidjac.com