Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 02 Travanj 2015 09:38

Laka konjica Izviđača savladala teško topništvo Čelika

Napisao/la 

Sinoć je u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom u fantastičnoj atmosferi Izviđač pobijedio Čelika, izravnog konkurenta u borbi za prvo mjesto i stekao prednost od pet bodova, četiri kola prije kraja utrke.

Ljubuški je sinoć pokazao, kako kaže popularna pjesmi „kao nekad u osam“, moglo bi se prevesti „kao nekad na početku 21. stoljeća“ da je svim srcem uz svoj Izviđač. Bilo je pravo zadovoljstvo biti sinoć u Gradskoj športskoj dvorani gdje je sinergija između „Skauta“ na parketu i publike na tribinama okončana pobjedom i pjesmom „Večeras je naša fešta“.

U stožeru Izviđača znalo se je da je ovo Čeliku posljednja prilika i da on nema što izgubiti i da će sve karte baciti na ovu utakmicu i sve učiniti da dobiju utakmicu u Ljubuškom i zasjedne na prvo mjesto, mada su kroz medije slali drugačije signale. Tako je i bilo, motiva nije nedostajalo u njihovim redovima, ali i s druge strane polet i motiv na strani mladih „Skauta“ bio je ogroman i jedino je bilo bojazni da velika želja za pobjedom kod njih ne izazove grč i „blokade“. Od samog početka gostujući igrači i klupa vršili su pritisak na sudce i zapisnički stol, protestirajući na svaku odluku sudaca i na taj način su nastojali uvući nemir i nervozu u redove „Skauta“ sto su djelomično i uspjeli. Uspjeli su, takvim pristupom, nametnuti ritam utakmice sa stalnim prekidima, koji njima odgovara. Čelik je poveo pogotkom Begagića, ali pogocima dva puta Metea Rodina i Davida Mandića Izviđač dolazi do vodstva 3:1. Prednost od 1-3 pogotka na strani je Izviđača sve do 19. minute, kada Čelik poravnava rezultat 11:11, te se do kraja poluvremena igralo „gol za gol“. „Skauti“ na odmor odlaze s prednošću od jednog pogotka (16:15).
U nastavku utakmice, prvih 12-13 minuta, rukometaši Izviđača s odigrali kao u transu, nošeni vatrenim navijanjem publike napravili su seriju 8:3 i došli do odlučujuće prednosti od šest pogodaka. Marko Ivanković „Maka“, na vratima Izviđača, je „poludio“, skinu je zaredom dva sedmerca i nekoliko „zicera“ što je omogućilo „brzoj konjici“ Izviđača da lagano poentira. Izviđač svoju visoku prednost držao je sve do 56. minute kad se je Čelik uspio primaći na dva pogotka (31:29), ali pogocima Mateja Hrstića i Josipa Ereša „Skauti“ nisu dopustili Čeliku da ugrozi njihovu pobjedu. Zvuk sirene, za kraj utakmice, bio je znak za početak velikog slavlje na parketu i tribinama Gradske športske dvorane u Ljubuškom.
Mada su svi igrači Izviđača zaslužili priznanje, ipak veliki doprinos pobjedi dali su David Mandić, Matej Hrstić i Mateo Rodin s po sedam postignutih pogodaka, dok je Josip Erše pogodio šest puta. Velike zasluge za izvrsnih 15 minuta drugog poluvremena ima Marko Ivanković koji je skupio 11 obrana pri čemu je obranio i tri sedmerca.
Kod gostiju iz Zenice najefikasniji je bio bivši „Skaut“ Adnan Jaškić sa 10 pogodaka, dok je Davor Kadić pogodio devet puta mrežu Izviđačevog gola.

Premijer liga BiH - 22. kolo.
Ljubuški, 01.04.2015. u 20 sati.

HRK Izviđač - RK Čelik 33:31 (16:15)

Ljubuški, Gradska športska dvorana, gledatelja 1500.
Suci: Vladimir Križanec i Zoran Petrović (Banja Luka).
Nadzornik: Samir Suljević (Sarajevo).

HRK Izviđač: A. Grbavac, Ivanković (11 obrana, 3 sedmerca), I. Ereš (obrana), J. Ereš 6/2, Bošnjak, Mandić 7, Čutura 2, Jarak, Boras 1, Šarac, J. Grbavac, M. Pavlak 3, A. Pavlak, Hrstić 7, Rodin 7, Beljo.
Trener: Zdenko Grbavac.

RK Čelik: Hadžihasić (11 obrana), Dervenčić, MartićH. Ćosić, , Mehić, Memić, Mujanović, Jaškić 10, Kadić 9, Ekinović, Zvekić, Begagić 3, A. Ćosić, H. Ćosić 5/1, Tufekčić, Jolović 1, Begović.
Trener: Adnan Bašić.

Isključenja: Izviđač 2 minuta, Čelik 12 minuta.
Sedmerci: Izviđač 2/2, Čelik 5/2.

Izvidjac.com