Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 18 Svibanj 2015 12:21

Ljubušaci na spektakularan način razriješili sve dvojbe

Napisao/la 

Ljubuška Sloga je jučer na spektakularan način razriješila sve dvojbe oko titule prvaka Druge lige FBiH Jug i plasmana u Prvu ligu FBiH.

Ljubušaci su na stadionu Babovac ostvarili rekordnu pobjedu protiv Kupresa (13:0), a uz to im se poklopio i rezultat iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja gdje je njihov prvi pratitelj Posušje izgubilo 2:0 od domaće Sloge (strijelac Sefir Gvozden 2). S deset bodova viška spram Posušja Sloga je tako i teoretski već tri kola do kraja osigurala naslov prvaka i plasman u viši rang.
Čak devet nogometaša se upisalo u listu strijelaca u jučerašnjoj utakmici, a dvojica bili autori i hat-tricka. Mario Jokić je u 12. minuti otvorio seriju pogodaka, a onda su strijelci bili Thiago Eduardo Do Amaral (u 3 navrata), Amel Handžić (3), dok su po jedan zabili Nedžad Serdarević, Sanjin Todorović, Marin Brkić, Luka Pehar, Niko-Krešimir Petrović i Josip Dolić. Trener Damir Vučić je poslije prvog poluvremena u kojem je Sloga već imala prednost od 6:0 odmorio nositelje igre kao što su spomenuti Serdarević i M. Jokić, te Marko Grgić da bi šansu dobili mlađi nogometaši, Josip Dolić, Marin Brkić i Sanjin Todorović.
Ljubušaci ove sezone ništa nisu prepuštali slučaju i posao završili puno ranije nego prošle sezone kad je odlučivalo posljednje kolo, a put u Prvu ligu FBiH pronašla jablanička Turbina. Tako su prvi drugoligaški klub unutar četiri federalne skupine koji je izborio plasman u Prvu ligu FBiH. Sloga koja je liderstvo preuzela u 4. kolu i više ga nije ispuštala, nego je samo uvećavala svoju bodovnu prednost spram konkurencije. Osim minimalnog poraza u Grudama (1:0), Sloga je upisala 18 pobjeda i 4 remija uz gol razliku 88:11 što znači da je momčad prosječno postizala gotovo 4 gola po utakmici.
Do kraja im ostaje odigrati gostujuće utakmice sa Stocem i Brotnjom te domaći meč sa Šujicom.
- Takvog sam svjetonazora da će moja momčad igrati svaku utakmicu s istim ciljem do kraja. Pa ukoliko netko bude bolji, mi ćemo mu čestitati. Ipak mislim da našoj kvaliteti u ovoj ligi teško netko može odgovoriti, najavio je trener Sloge Damir Vučić da će momčad i preostala tri meča odigrati maksimalno ozbiljno.
U klubu međutim već polako mogu pripremati i teren za Prvu ligu FBiH koja će sljedeće sezone biti vjerojatno još nezgodnija s obzirom na rekonstrukciju sustava natjecanja u Premier ligi, a što će za sobom najvjerojatnije povući i ispadanje više klubova iz Prve lige FBiH. Er.B.

Odigrati pošteno preostala tri meča

Nakon što su okončali posao u klubu planiraju proslaviti veliki uspjeh.
- Želimo prvo dovesti kraju prvenstvo u posljednja tri kola, odigrati pošteno sve do kraja. Poslije toga planiramo 12. lipnja napraviti manifestaciju proslave titule, a na nju ćemo prvenstveno pozvati sve naše sponzore i prijatelje kluba, rekao je tajnik Sloge Željko Rašić.
Ljubušacima su ostali gostujući susreti sa Stocem i Brotnjom te domaći ogled sa Šujicom.

Dnevni list