Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 20 Srpanj 2015 12:19

Vučić: Slijedi rad na razvoju našeg napada

Napisao/la 

Ljubuška Sloga nastavlja s dobrim igrama u pripremnim utakmicama pred novu sezonu u Prvoj ligi FBiH.

Nakon pobjeda nad Širokim Brijegom (4:2) i Braniteljem (3:0) te poraza od GOŠK-a (1:3),  Ljubušaci su u subotnjem meču svladali još jednog premierligaša. Na Babovcu je pobijeđen mostarski Velež s 1:0.

U otežanim uvjetima igre po velikoj vrućini, radi čega je sudac nekoliko puta prekidao utakmicu kako bi se igrači osvježili, Sloga je bila bolja i opasnija protiv kombinirane momčadi Veleža, a gol odluke je postigao Marko Mišić u 75. minuti nakon prodora Muamera Vile.

Trener domaćih Damir Vučić nije krio zadovoljstvo prikazanom igrom.

- Iznimno sam zadovoljan utakmicom. Igrači su reagirali pozitivno na sve sugestije koje su dobili od stručnog stožera, naročito u tom dijelu tranzicije po oduzetoj lopti protiv ovakve momčadi kao Velež koja doista gaji jedan fini, tehnički dotjeran nogomet.  Uspjeli smo napraviti nekoliko izuzetno dobrih prilika za postizanje pogotka, rekao je Vučić.

Sloga je nastupila u sastavu: Hrstić, A. Petrović, Pažin, N. Petrović, Serdarević, Vasilj, Ramić, Mišić, Senić, Jukić, Brajković. Još su igrali: Miličević, Kraljević, M. Brkić, Todorović, Vegar, Moussa, Handžić, Vila.

- Što se tiče naše igre i nedostataka, tu ne krijemo da smo u idealnom stanju. Imamo još nekoliko igrača koji su rekonvalescenti i koji će sigurno dati boljeg obola za još kvalitetniju igru. Ovo što smo pokazali daje veliku nadu u ono što nas čeka, a to je osvajanje bodova u Prvoj ligi FBiH, dodao je.

Prvi dio priprema Ljubušaci su se bazirali na uigravanje obrane, a sada se okreću napadačkom dijelu tima.

- Ovaj dio pripremnih utakmica bio je vezan za uigravanje obrane. Imali smo doista respektabilne protivnike i ovaj dio smo završili onako kako treba. Sad nam slijedi onaj kreativni dio i igra prema naprijed pa ćemo tražiti malo lakše protivnike da razvijemo naš napad i one varijante koje imamo, zaključio je Vučić.

M. Bebek/Dnevni list

Muharemović: Sloga nam je pokazala kako treba igrati

Trener Veleža Dželaludin Muharemović probao je s kombiniranim sastavom i isprobavanjem pojedinih igrača čijom je igrom bio nezadovoljan.

- Po ovome što su moji igrači prikazali, ne bi se reklo da su spremni. Puno smo kombinirali sa sastavom želeći vidjeti pojedince, ali sa sigurnošću mogu reći da oni neće biti igrači koji će biti u užem planu i da su danas razočarali jer u pojedinim dijelovima igre ekipa Sloge nam je pokazala kako se treba igrati. Bez obzira što je bilo prevruće za igrati, očito je da su pojedinci kod nas opušteni i da nisu ozbiljno shvatili utakmicu, kazao je Muharemović.