Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 23 Srpanj 2015 05:34

Grbavac: Imamo obvezu igrati bar kao prošle sezone

Napisao/la 

Rukometaši ljubuškog Izviđača su u ponedjeljak večer u Gradskoj športskoj dvorani krenuli s pripremama za predstojeću sezonu.

Prozivci trenera Zdenka Grbavca odazvala su se 24 igrača, dok su dvojica izostala – David Mandić zbog obveza u reprezentaciji te Milan Tolić. Ove godine Skauti će igrati na dva kolosijeka – pored Premier lige, drugi tim Izviđača igrat će Prvu ligu FBiH Jug u kojoj će oni nešto mlađi dobiti priliku da se nametnu i isprofiliraju kao igrači.

Gotovo kompletna momčad iz prošle sezone je ostala na okupu. Nedostaju samo Ante Boras i Tomislav Bošnjak koji su prestali aktivno igrati. Prinove su Matej Marković (1997. god.) iz Čapljine i Luka Lovrić (2000. god.) iz Žepča, a klubu je priključeno nekoliko igrača 98. godišta.

- Marković je mlad, veliki kapacitet preko dva metra visok, 97. godište. Nema iskustva velikog igranja i treniranja. Međutim, pokazao je želju i ambiciju da dođe tu pa ćemo mu dati šansu da se kroz treninge nametne, rekao je trener Zdenko Grbavac o mladoj prinovi.

Tu su još i Ivan Miličević te Ante Grbavac, dvojica nekadašnjih juniorskih reprezentativaca Hrvatske i BiH, koji su sada u punom pogonu nakon propuštanja cijele prošlogodišnje sezone zbog ozljeda koljena.

- Ne planiramo novih pojačanja, no to opet zavisi kako će Grbavac i Miličević odreagirati na uvodne pripreme, odnosno hoće li njihove noge izdržati. Mislim da ćemo imati dovoljno širok roster, dobrih igrača i kvalitetnih zamjena tako da ne bi trebali imati problema. Samo se trebamo čuvati ozljeda, dodao je Grbavac.

Mlada momčad Skauta u narednoj sezoni želi biti još bolja i konkurentnija banjalučkom Borcu te barem među prve tri ekipe prvenstva.

- Ove godine nismo opterećeni prevelikom ambicijom, ali prošlogodišnji rezultat nas obvezuje da moramo pružati igre barem kao prošle sezone, a ja osobno mislim da bi to trebalo biti puno bolje i kvalitetnije jer smo godinu dana iskusniji i stariji i mislim da ćemo ove godine biti sigurno među prve tri ekipe, zaključio je Zdenko Grbavac.

Skauti će se dva tjedna pripremati u Ljubuškom, a onda pet dana na Kupresu. Planiraju odigrati 7 utakmica i odraditi 50 treninga do početka prvenstva.

Dnevni list