Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 10 Veljača 2016 13:19

Djevojčice iz RK Izviđač ostvarile veliki uspjeh

Napisao/la 

U Gradskoj sportskoj dvorani u Gospiću okončan je "Mali medo", međunarodni rukometni turnir za dječake i djevojčice. Na parketu se pojavila 41 ekipa iz 18 klubova iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, uz ukupan broj od preko 500 djece. Djevojčice su se natjecale u kategoriji 2005. godište i u tom uzrastu se ukupno predstavilo 11 ekipa u dvije skupine.

U skupini A su se natjecale djevojčice iz rukometnog kluba Izviđač i s 4 pobjede u 4 susreta su se kvalificirale u polufinale. U polufinalu su rezultatom 10:4 pobijedile ekipu ŽRK Hoteli Makarska, a u finalu ekipu Drenak iz Slunja rezultatom 11:5. Za najbolju igračicu turnira proglašena je Ana Marija Bunoza (2006. godište), a u idealnu postavu su iz Izviđača odabrane još i Marija Miličević te Marija Bebek.

Grad Gospić i Osnovna škola „dr. Jure Turić“ ponovno su „krivi“ za sjajnu organizaciju turnira na kojemu je i ove godine sve teklo po planu. Nazočni rukometni znalci tvrde kako se igrao odličan dječji rukomet i slavilo sport, nedostižnu tekovinu staru koliko i čovječanstvo.

A. Marinović / Dnevni list