Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 05 Kolovoz 2019 08:02

Izviđač završio pripreme na Kupresu

Napisao/la 

Dva dana nakon što su započeli svoje pripreme u Ljubuškom, rukometaši Izviđača su preselili svoj trening na Kupres gdje su radili do nedjelje. Tamo svakako imaju bolje uvjete, prvenstveno zbog niže temperature u odnosu na ono što imaju u Ljubuškom.

"Ovdje sam drugu godinu zaredom, dok su oni tamo bili i prije. Uvjeti su idealni, tu je hotel i vanjski tereni tako da zahvaljujem našim domaćinima. Imali smo dva uvodna dana u Ljubuškom kao podlogu za ono što ćemo raditi na Kupresu. Treniramo po dva puta dnevno, a raditi ćemo i tri puta kako bi iskoristili ovu povoljnu temperaturu na Kupresu", govori trener Mario Bjeliš, koji je zadovoljan stanjem svojih igrača. Radilo se preko pauze, vidi se da su igrači to shvatili ozbiljno.

Posljednja prinova u timu je desno krilo Marko Buntić iz Metkovića.

"Neće biti nekog forsiranja po pitanju dovođenja igrača, a vidjet ćemo u hodu što nam još eventualno treba. Nema baš financija za to i tko je – tu je, probat ćemo iz tih igrača izvući maksimum. Najbitnije je da ne bude nekih težih ozljeda", govori Bjeliš

Osim Buntića ranije su Izviđač pojačali Josip Buljubašić (Bešiktaš), Stjepan Jozinović i Amir Muhović (vratili se s posudbe iz Konjuha) te Ante Grbavac povratnik iz Zrinjskog. Klub je priključio nekoliko perspektivnih rukometaša iz svoje rukometne škole: Ivano Pavlović, Filip Odak (2003. godište), Mihael Bebek (2002.), Zvonimir Lukenda i Marin Alilović (2001.).

Poslije Kupresa Skautima slijedi turnir u Trebinju, 2. Swisslio Međunarodni rukometni turnir, koji se igra od 9. do 11. kolovoza. Ljubušaci će u Trebinje na predstavljanje ekipa doći dan ranije, a na jakom turnir Skauti su u skupini sa Izolom (slovenija) i Metaloplastika (Srbija), dok drugu skupinu čine domaćin Leotar i Borac (BiH) te aktualni europski rukometni prvak, Vardar (Sjeverna MakedonijaI). Slijedi im povratak u Ljubuški gdje će raditi do tradicionalnog, 51. izdanja TV turnira šampiona u Doboju, kojeg će biti sudionici od 20. do 24. kolovoza.

"Nadamo se da će i RS BiH dogovoriti početak prvenstva kako bi onda mogli posložiti pripreme do kraja", rekao je Mario Bjeliš.

Izvidjac.com