Ispiši ovu stranicu
Utorak, 22 Listopad 2019 10:52

Supruga ljubuškog sportaša: "Radije bih da Mirko nastupa za Mađarsku"

Napisao/la 

Supruga hrvatskog rukometnog vratara Mirka Alilovića (34), Iva Alilović (34), za Story je govorila o njihovom dugogodišnjem životu u Mađarskoj te otkrila zašto bi supruga prije podržala da igra za reprezentaciju Mađarske nego Hrvatske.

Zadnjih devet godina smo u Mađarskoj, naša djeca su tu od rođenja i više nego u Hrvatskoj, stoga oni, a i mi, osjećamo Mađarsku kao svoj drugi dom. Cijela životna infrastruktura, osim liječnika i frizera, nam je tu u Mađarskoj – tvrdi Iva te dodaje kako su ih Mađari oduševili gostoprimstvom, toplinom i jednostavnošću.

Alilovići posljednjih nekoliko godina žive u Mađarskoj, gdje Mirko brani boje Pick Szegeda.

- Mirko mađarski priča odlično, Ivan i Mato isto, jedino ja još kaskam za njima, ali naučit ću i ja, ako Bog da. Mađari puno više vole i cijene svoje nego Hrvati, kako u sportu tako i u drugim stvarima – zaključila je Iva.

Uočila je gđa Alilović nekolicinu velikih razlika između Hrvata i Mađara. Rekla je i kako se u Mađarskoj osjeća prihvaćenije te da bi radije da joj suprug brani boje te zemlje na rukometnom terenu.

- Nakon sedam osvojenih medalja s reprezentacijom mislim da je Hrvatskoj dovoljno dao i da je sada najpotrebniji svojoj djeci i obitelji. A zašto bih prije prihvatila da ode u reprezentaciju Mađarske nego Hrvatske? Prije svega, zato što ga Mađari vole i cijene. Osim toga, u vrijeme kada je igrao za reprezentaciju Hrvatske, stalno smo svi bili pod negativnim pritiskom medija, a mislim da to nije potrebno nikome od nas – rezolutna je Iva.