Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 16 Prosinac 2019 15:40

Šuvak: Nastojim vratiti brzi, agresivni rukomet na koji smo navikli u akademiji

Napisao/la 

Svoju drugu pobjedu s novim trenerom Petrom Šuvakom su ostvarili rukometaši ljubuškog Izviđača, ovaj put u gostima kad su u okviru 14. kola Premijer lige savladali domaćina Vogošću s 31:24.

Bio je to drugi poraz Vogošće u njihovoj dvorani nakon što je bodove odnijela i visočka Bosna. S po 11 postignutih golova Skaute su predvodili Alilović i Delić, dok je Mandić na golu skupio 18 obrana. U redovima Vogošće je iskočio samo Bošković koji je susret završio sa 5 golova.

– Odigrali smo dobru utakmicu i u obrani i u napadu. Imali smo stvarno dobra rješenja u obje faze i mislim da smo zasluženo pobijedili, komentar je trenera Izviđača Petra Šuvaka.

– Igrači stvarno dobro rade, nastojim im vratiti stil rukometa koji su navikli gajiti kroz našu rukometnu akademiju, a to je brzi, agresivni rukomet koji njima i odgovara. Čini mi se da me zasad dobro prate i da to sve dobro izgleda, dodao je.

U sljedećem kolu Izviđač će igrati s Konjuhom u svojoj dvorani i tako zaključiti jesenski dio prvenstva.

– I oni su nezgodna ekipa pa mi moramo zadržati ozbiljnost da bi tu došli do rezultata. Kao i u svim dosadašnjim utakmicama dat ćemo sve od sebe pa ćemo vidjeti je li to dovoljno. Nakon što je došlo do krize ne možemo ljepše završiti sezonu nego s tri vezane pobjede. Ekipa vrijedno i dobro radi i mislim da to mora dati rezultat, ističe Šuvak.

Iako su se Borac i Gračanica malo izdvojili, u Premijer ligi ipak nema dominantne momčadi.

– Mislim da je u gornjem dijelu ljestvice dosta ujednačeno, da je nekoliko klubova pokazalo da mogu dobro igrati. Zato je dosta zanimljivo natjecanje što potvrđuje i povećanje broja gledatelja. Sviđa mi se ta širina i to da nitko nije siguran za pobjedu, zaključio je Petar Šuvak.

Ersan Bijedić / Dnevni list